Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Apulaiskeittiö

Kinuskikakku

29.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_20150715_215618_600x600.jpg

Pohja:

150g margariinia
5 munaa
3½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka.
Yhdistä kuivat aineet.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
(älä anna rasvan jähmettyä)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kaikki keskenään siten,
että kaadat ensin puolet kuivista aineista
munasokerivaahtoon. Sen jälkeen kaadat
vuorotellen voisulaa ja siivilöit jauhoseosta taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla 45 min.
Laita folio suojaksi, jos pinta tummuu. Kumoa.

Täyte:

4 dl mansikoita
4 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
4 rkl sokeria
4 liivatetta
½ dl vettä

Kostutus:

2 ½ dl maitoa

Soseuta mansikat.
Vaahdota kerma.
Sekoita kermavaahtoon
soseutetut mansikat,
tuorejuusto, sokeri,
ja sulaneet liivatteet.

Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan.
Kuumenna kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskiteholle.
Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.
Kinuskin tulee kiehua koko ajan -maltillisesti.

Kermareunat- ja pursotus:

5 dl kermaa
2 tl sokeria

Vatkaa kerma kovaksi ja lisää sokeri.
Suosittelen niille lisäämään yhden desin kermaa,
jotka tykkäävät kermavaahdosta. Muuten kuorrutus voi
jäädä vajaaksi. ;D

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Leikkaa vuoan pohjalle ympyrä leivinpaperista.
Jos et omista irtopohja vuokaa, voit koota kakun tavalliseen kakkuvuokaan.
Vuoraa vuoka kelmulla ennen täyttämistä.

Laita vuokaan yksi kakkupohjista ja kostuta maidolla. Kaada päälle puolet täytteestä.
Laita päälle seuraava pohja ja kostuta sekin. Kaada loput täytteestä pohjan päälle.
Nosta päällimmäiseksi kolmas pohjapala ja kostuta.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku.

Kuorruta kakun päällinen kinuskilla. Anna sen jähmettyä hetki.
Lisää kerma haluamallasi tavalla reunoille ja päälle. Voit lisätä vielä mansikoita halutessasi.

Ainesosat

MansikkaToffee/kinuski

Kategoriat

KesäKlassikotMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaaTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_Snapchat-1200487675_400x400.jpgApulaiskeittiöNutellajuustokakku twistillä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_20150715_215618_400x400.jpgApulaiskeittiöKinuskikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150704_142336_400x400.jpgApulaiskeittiöVadelma-suklaapiiras
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150630_173516_400x400.jpgApulaiskeittiöOmenakeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150613_133523_400x400.jpgApulaiskeittiöHelpot mansikkamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18865_IMG_20150605_081227_400x400.jpgApulaiskeittiöKuningattaren rahkakakku

Kommentit (2)

leipurin apulainen
Kinuskileipomo leipurin apulainen
29.7.2015 16:47

Kiitos mari-johanna!:)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
29.7.2015 16:21

Kaunis ja herkullisen näköinen kakku! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa