6.2.2015
pohja:
75g voita
2dl tomusokeria
5keltuaista
1 ½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
4rkl maitoa
marenki:
5 valkuaista
2dl sokeria
35g mantelilastuja
täyte:
3dl kuohukermaa
oman maun mukaan tomusokeria
Voitetele leivinpaperi hyvin ja laita se uunipellille ja uuni lämpiämään 175-200.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksikerrallaan rasvasokeriseokseen.
Sekoita välillä ja samaan aikaan vatkaa esim. monitoimikoneella valkuaisvaahto.
Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää jauhot ja maito taikinaan.
Levitä taikina vuokaan ja sen päälle marenki- Ripottele vielä mantelilastuja.
Paista uunin keski- tai alatasolla noin 29 min. kunnes marenki on saanut väriä.
Anna jäähtyä ja leikkaa kakku kahteen osaan.
Vatkaa kerma ja levitä se toiseen pohjaan. Laita toinen kakku pohjan päällee.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei! Mikä hassu yhteensattuma.☺ Laitan itsekkin kesäaikaan mansikoita ja kyllä siitä niinkin tulee hyvää. Kiitos kommentistasi. Se sai minut hymyilemään ja surkeasti alkanut päiväkin sai uuden käänteen.