17.4.2015
Pohja:
250g voita Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot
2dl sokeria toisessa astiassa ja lisää sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Levitä
3 munaa taikina irtopohjavuokaan. Paista n.175 asteisessa uunissa (uunista riippuen!) kunnes
4dl vehnäjauhoja pinta on saanut väriä. Lisää omenasose ja laita hetkeksi uuniin. Tee nopeasti kuorrute
2 tl leivinjauhetta voista, sokerista, munasta ja hiutaleista lämmittäen pannulla seosta. Varo munan
1 ½ dl kermaa paistumista. Levitä seos kakun päälle ja laita uuniin. Koita tikulla kypsyys, kun kakku
omenasosetta on ollut vielä hetken uunissa. Anna jäähtyä rauhassa.
6rkl voita
1½dl sokeria
1 muna
2½dl Myllyn Paras
kaurahiutaleita
(HUOM! pohjia on kaksi,
joten puolita aineet kahdelle)
Täyte:
2½dl kuohukermaa Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Paloittele suklaa sulatusastiaan ja sulata
200g vaniljarahkaa microssa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula ja kreemijauhe
130g valkosuklaata täytteeseen ja valmista tuli.
2rkl vaniljakreemijauhetta
Sokerikreemi:
125g voita Pehmennä voi vatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri
½tl vaniljasokeria voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä
4dl tomusokeria hetki. Jos kreemi tuntuu jäykältä, voit notkistaa kreemiä lisäämällä vettä.
2rkl vettä
Koristeluun:
marsipaania
hopeakuulia
paahdettuja Myllyn Paras kaurahiutaleita
Laita kakku tarpeeksi isolle tarjoilu vuoalle. Laita enimmäinen pohja vuoalle ja kostuta pohjaa oman
mielen mukaan. Lisää täyte ja laita toinen pohja kostutettuna täytteen päälle. Sivele sokerikreemi lastalla
koko kakun ympärille. Kauli marsipaani kakun kuorrutteeksi. Yli jääneestä marsipaanista voi tehdä kukkia.
Koristelu on loppujen lopuksi oman mielen mukainen! Nautinnollisia hetkiä tätä tehdessä ja syödessä!
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kehuista ja kommentistasi! 🙂 Haluaisin jo pian tehdä tälläisen ”isomman” kakun, mutta apulaiset olivat toista mieltä… 😀 Joten ainakin kakun teko jää hetkeksi pois, mutta kyllä vielä niitä kakkujakin tulee ja paljon! 😉