Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo leipurihiiva

Sydänkakku ystävälle ystävänpäivänä

21.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13001_P1202174_600x600.jpg
Tässä parempi kuva kakusta:)

Tässä parempi kuva kakusta:)

Pohja:
5 munaa
1¾ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)

Tee näin: 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 20-30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja 3 osaan.

Kostutus:
esim. mehua

Täyte:
0,5 l rasia mansikkaa
½ rasiaa vadelmia
n. 1 dl vispikermaa
mansikkahilloa
sokeria

Tee näin: 
Soseuta marjat ja valuta niistä enimmät nesteet pois. Lisää mansikkahilloa soseutettujen marjojen joukkoon ja sekoita. Tarkista maku. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hieman sokeria ja maista. Levitä hieman kostutetun pohjan päälle marjaseosta ja marjaseoksen päälle hieman kermavaahtoa. Nosta toinen pohja, kostuta ja levitä siihenkin täytettä. Nosta kolmaskin pohja ja kostuta sekin.

Mansikkakreemi:
125 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 rkl vettä

Tee näin:
Vatkaa margariini notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähin erin margariinin sekaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hieman. Liian paksun kreemin levittäminen on vaikeaa, joten sitä voi pehmentää hieman mikrossa pienellä lämmöllä. Levitä kreemi kakun päälle tasaisesti.

Kuorrutus:
n. 375 g marsipaania
tomusokeria

Tee näin:
Kaulitse marsipaani isoksi ”levyksi” tomusokerin päällä ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Koristele haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Ystävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13001_P21931262_400x400.jpgleipurihiivaKinkkumuffinit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13001_P21430341_400x400.jpgleipurihiivakanelipikkuleivät
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13001_P1202174_400x400.jpgleipurihiivaSydänkakku ystävälle ystävänpäivänä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/13001_P1081895_400x400.jpgleipurihiivaLohitäytteiset ruislastut
5

Kommentit (3)

leipurihiiva12
Kinuskileipomo leipurihiiva12
16.2.2014 10:58

Kiitos kommenteista! 🙂

soja: jooo tuo mansikkakreemi oli hyvä tuolla marsipaanin alla ja oli tosi pehmeän ja hyvän makuista suussa. 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
15.2.2014 20:35

kiva toi mansikkakreemi, taittaa mautonta marsipaania varmasti. Itse tein joskus sitruuna kreemiä, sekin oli hyvää =)

Kinuskiemo
15.2.2014 18:38

Tämä kakku on varmaan tehty sydänystävän kunniaksi.Todella kaunis kakku. Pidän upean punaisesta väristä ja kauniista toispuoleisesta koristelusta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa