21.1.2014
Pohja:
5 munaa
1¾ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 20-30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja 3 osaan.
Kostutus:
esim. mehua
Täyte:
0,5 l rasia mansikkaa
½ rasiaa vadelmia
n. 1 dl vispikermaa
mansikkahilloa
sokeria
Tee näin:
Soseuta marjat ja valuta niistä enimmät nesteet pois. Lisää mansikkahilloa soseutettujen marjojen joukkoon ja sekoita. Tarkista maku. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hieman sokeria ja maista. Levitä hieman kostutetun pohjan päälle marjaseosta ja marjaseoksen päälle hieman kermavaahtoa. Nosta toinen pohja, kostuta ja levitä siihenkin täytettä. Nosta kolmaskin pohja ja kostuta sekin.
Mansikkakreemi:
125 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 rkl vettä
Tee näin:
Vatkaa margariini notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähin erin margariinin sekaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hieman. Liian paksun kreemin levittäminen on vaikeaa, joten sitä voi pehmentää hieman mikrossa pienellä lämmöllä. Levitä kreemi kakun päälle tasaisesti.
Kuorrutus:
n. 375 g marsipaania
tomusokeria
Tee näin:
Kaulitse marsipaani isoksi ”levyksi” tomusokerin päällä ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommenteista! 🙂
soja: jooo tuo mansikkakreemi oli hyvä tuolla marsipaanin alla ja oli tosi pehmeän ja hyvän makuista suussa. 🙂