7.12.2013
Pohja:
180g Digestive keksejä
75g voita
Murenna keksit ja sulata voi.
Yhdistä aineet ja levitä leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
(Tein tällä kertaa kakun vain huvikseni, joten käytin pohjaan vähemmän rasvaa mistä syystä se näyttää kuvassa erittäin murenevalta. Ohjeen mukaan tehtäessä tätä ”ongelmaa” ei tule)
Täyte:
5 iivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Kolmen limetin mehut
200g valkosuklaata
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahtoon.
Sekoita sekaisin tuorejuusto, limemehu, sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Sekoita liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tuorejuusto-lime-suklaa seokseen.
Yhdistä kerma- ja tuorejuustoseokset.
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Värikerrosten valmistus:
Ennen täytteen kaatamista vuokaan jaa se niin moneen osaan kuin haluat kerroksia tulevan.
Sekoita elintarvike väriä täytteen sekaan.
Kasaa täyte vuokaan haluamastasi värijärjestyksessä.
Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voin paljastaa, että tarkotukseni oli että värikerrokset olisivat uponneet toisiinsa mutta seokset ehtivät jähmettyä liikaa ennen niiden kaatamista vuokaan… Siispä idea on tosiaankin sama kuin Sateenkaarikakussa vain juustoiskakkuversiona 🙂 tämä värjäys antaa paljon liikkumavaraa kieltämättä – saa pastellista tai sitten tälläistä voimakasta niinkuin minä tällä kertaa tein!