24.11.2013
Pohja:
2kpl kananmunia
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0.5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivataineet keskenään erillisessä kulhossa.
Yhdistä seokset ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (26cm)
Paista 225asteessa n.15minuuttia.
Anna jäähtyä ja kumoa.
Täyte:
marjamehua
1l vaniljakermajäätelöä
vadelmia ja mustikoita
kinuskikastiketta
Kostuta pohja mehulla.
Levitä marjat ja kinuskikastike pohjan päälle.
Kasaa jäätelö keoksi pohjan ja marjojen päälle.
Heittele marjoja ja kinuskikastiketta vielä sinne tänne jäätelön päälle.
Marenki:
5kpl kananmunan valkuaisia
2.5dl sokeria
Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
Levitä marenki jäätelökeon päälle, ole tarkka että marenki menee joka puolelle ettei jäätelö sula uunissa!
Laita koko komeus uuniin 250asteeseen muutamaksi minuutiksi, jotta marenki saa väriä.
Tarjoile välittömästi!
HUOM Pohjana voi käyttää myös esimerkiksi keksinmurusia tai valmista torttupohjaa. Uunijäätelön voi myös tehdä pienempiin kuppeihin (esim. kahvikuppeihin), jolloin siitä tulee hauska jälkiruoka! Myös täytteitä muuttelemalla, kuten vaihtamalla marjat hedelmiin tms, jäätelö saa aina uuden maun 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
jossain toisessa ohjeessa sanottiin, että uunijäätelön voi koota valmiiksi pakkaseen ja ottaa 10min ennen huoneenlämpöön ja siitä uuniin. Mietin tässä, että mitenhän pohja ja marjat ehtivät sulaa, vai jäävätköhän jäisiksi? Kuinkahan pitkän ajan kestäisi olla pakkasessa niin ettei ihan jäädy? Olisi kiva tehdä tämä valmiiksi niin ettei tarvisi alkaa hommaan kun vieraat ovat jo paikalla.