Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Emma

Sitruunainen juustokakku

29.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_IMG_3053-300x297_600x600.jpg

Pohja:
225g Digestive keksejä
100g voita

Murenna keksit ja sulata voi mikrossa.
Yhdistä aineet, sekoita tasaiseksi.
Päällystä 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä seos sen päälle.

Täyte:
500g ricottaa
200g sitruuna tuorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
4kpl kananmunia
2,5dl sokeria
1kpl sitruuna
1tl vaniljasokeria
n. 2dl vehnäjauhoja

Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon munat, sekoita.
Raasta sitruunasta pintakuori taikinaan.
Purista sitruunan mehut käsituntumalla seokseen.
Laita seoksen joukkoon muut aineet ja sekoita varoen tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan.
Paista uunissa 150asteessa yksi tunti.
ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA KAKUN OLLESSA PAISTUMASSA!
Sammuta uuni tunnin jälkeen ja jätä kakku jäähtymään uunin jälkilämpöihin toiseksi tunniksi.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä vielä vähintään kaksi tuntia.

Itse jätin tällä kertaa koristelun ja lisukkeet pois, kun kakku näytti ja maistui niin täydelliseltä ihan vain omana itsenäänkin, mutta halutessaan kakun kanssa voi tarjota vaikkapa soseutettuja vadelmia! 🙂

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKlassikot

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_IMG_3053-300x297_400x400.jpgEmmaSitruunainen juustokakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_IMG_3054-300x300_400x400.jpgEmmaSuklaa ganache -piiras
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_image3-1024x9801_400x400.jpgEmmaMaailman paras TRIO -juustokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_image1-1024x768_400x400.jpgEmmaJoulun karpalojuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_image_400x400.jpgEmmaVärikäs valkosuklaa-lime juustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17004_455a4374552811e3bbcf12547924259f_8_400x400.jpgEmmaUunijäätelö
5

Kommentit (3)

Marjatassu
Kinuskileipomo Marjatassu
24.2.2014 18:40

Tätä tehdään viikonloppuna!

Emma
Kinuskileipomo Emma
30.12.2013 15:02

Jääkaappi kylmänä en kerennyt maistaa, kun kakku meni niin nopeasti parempiin suihin, mutta monesti juustokakut suositellaan syömään vasta seuraavana päivänä joten uskon maun olevan kohdillaan myös aivan kylmänäkin! 🙂

Piparkakku
30.12.2013 14:49

Kuulostaa herkulliselta ja on upean värinen. :-)Aion ilman muuta kokeilla. Maistuuko myös kylmänä?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa