18.12.2013
180 g Digestive keksejä
75 g voita
Murskaa keksit hienoksi.
Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
Levitä keksimurska leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan.
Laita odottamaan täytteitä.
Täytevaahto:
6,6 dl kuohukermaa
400g vaniljarahkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää rahka kerman joukkoon.
Jaa täytevaahto kolmeen osaan.
Suklaakerros:
130 g Pandan maitosuklaata
100g tummaasuklaata
120 g smetanaa
2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita smetana kolmasosaan täytevaahdosta.
Sulata maitosuklaa ja puolet tummasta suklaasta erillisissä kulhoissa.
Lisää suklaat vaahdon joukkoon.
Murenna jäljellä oleva suklaa täytteeseen – huom älä murenna suklaata liikaa, sen on tarkoitus näkyä ja tuntua suussa!
Kiehauta vettä ja sekoita liivatteet veteen.
Kaada liivatteet täytteeseen ja kaada se vuokaan.
Laita jähmettymään jääkaappiin niin pitkäksi aikaa, että huomaat että jähmettyminen on varmasti alkanut ennen seuraavan kerroksen lisäämistä!
Mansikkakerros:
2,5 dl mansikoita
½ dl sokeria
3 tai 5/6 liivatetta riippuen käytätkö tuoreita vai pakastemansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat.
Sekoita mansikkasose ja sokeri kolmasosaan täytevaahdosta.
Kiehauta vettä ja sekoita liivatteet sinne.
Kaada liivatteet täytteeseen ja täyte vuokaan.
HUOM tämä kerros on todennäkoisesti muita kerroksia löysempi ja liivatteiden määrä riippuu todella paljon mansikoiden laadusta! Minullekin kävi niin, että mansikkakerros olisi vaatinut vähintään kaksi liivatetta laittamani viiden lisäksi ja minä käytin kaupan pakastemansikoita. Varmista tässä siis erityisen tarkasti että jähmettynyt on alkanut ennen viimeisen kerroksen lisäämistä.
Vaniljakerros:
1kpl vaniljatankoa
120 g smetanaa
2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita smetana viimeiseen kolmannekseen täytevaahdosta.
Kaavi vaniljatangon sisus ja sekoita se täytevaahtoon, voit jättää kuoret halutessasi koristeluun.
Kiehauta vesi ja sekoita liivatteet sinne.
Kaada liivatteet täytteeseen ja täyte vuokaan.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
Koristele esimerkiksi kuvanmukaisesti täytteiden raaka-aineilla.
Nauti toden totta maailman parhainta juustokakkua!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
kuulostaa tosi hyvältä! ihana idea toi mansikkakerros tuossa, voisin ihanasti kuvitella makujen toimivan tässä!