18.12.2013
Pohja:
175g pipareita
1dl voita
Murenna piparit ja sulata voi.
Yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
Levitä leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan (24cm).
Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.
Täyte:
400g Creme Bonjour Karpalo tuorejuustoa
1dl sokeria
2,5 dl Flora vispikermaa
4 liivatelehteä
0.5 dl karpalomehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
Kiehauta karpalomehu ja liota liivatteet sinne.
Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi (mieluiten yön yli).
Kiille:
3dl karpalomehua
4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna 0.5dl mehua ja sekoita liivatteet siihen.
Sekoita joukkoon loppu karpalomehusta.
Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna jähmettyä muutama tunti.
+ Kaada jäisiä karpaloita kasaksi kakun päälle juuri ennen tarjoilua tai asettele ne kakun päälle jo ennen täytteen jähmettymistä jolloin marjat jäävät kiilteen alle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä