17.11.2014
500 Voita
4dl Sokeria
4 Kananmunaa
3dl Siirappia
8tl Kanelia
6tl Inkivääriä
4tl Neilikkaa
4tl Soodaa
18-20dl Vehnäjauhoja
Keitä siirappi ja mausteet, jäähdytä.Vaahdota rasva ja sokeri.Lisää kananmunat vaahdotuksen aikana.Sekoita siirappi-mauste-seos massaan.Sekoita sooda ja jauhot keskenään, lisää massaan.Anna massan kovettua ja maustua kylmässä yön yli. Leivo seuraavana päivänä taikinasta osat taloon. Itse käytin tähän kaupasta ostettuja muovisia muotteja.
Anna osien jäähtyä kaikessa rauhassa seuraavaan päivään. Koristele osat pikeerillä.Pikeeriä
varten tarvitset kananmunan valkuaisia, tomusokeria, ripauksen leivinjauhetta ja halutessa elintarvikevärejä
värjäämistä varten. Sekoita ainekset keskenään sähkövatkainta apuna käyttäen valkoiseksi vaahdoksi ja värjää
osa pikeeristä tarvittaessa elintarvikevärillä. Kuorrota piparkakut ja anna niiden taas kuivua seuraavaan päivään.
Kokoa talo paksulla pikeerillä tai voi koota kuumallakin sokerilla jos siltä tuntuu.
Koristele talon pihapiiri muumihahmoilla, karkeilla, pikeerillä tai mitä ikinä tuleekaan mieleen että
voisi koristelussa käyttää. Jos haluaa voi ennen kokoamista ikkunoihin ripustaa marsipaani/sokerimassaverhot tai vaikka ikkunalasit liivatteesta vain mielikuvitus on rajana kun piparkakkutaloja valmistaa 😉 Hyvää tulevaa joulua!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä