7.2.2015
250 g voita
3 dl (250g) sokeria
3 keskikokoista kananmunaa
8 dl (500g) vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelleen, vaahdottaen massaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään.
Ota taikinasta pieni pala, kaulitse ohueksi levyksi käyttäen apuna hiukan vehnäjauhoja.
Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle.
Paista 175 asteessa, uuniin toiseksi alimmalla tasolla 7-12 minuuttia.
Tarkkaile paistoaikaa, vaaleat pikkuleivät palaa reunoista helposti.
Koristele pikkuleivät pikeerillä kun ne ovat täysin jäähtyneet.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Häkellyttävän hieno käsiala…. Malttoikohan kukaan syödä näin hienoja pipareita?