29.10.2013
ainekset:
3 kananmunaa
1 1/2 dl pehmeää voita
2 1/2 dl hienoa sokeria
1 1/4 dl maitoa
3 1/2 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 rkl kaakaojauhetta
kuorrute ja koristeet
1 1/4 dl maitosuklaa paloja
1 1/4 dl pehmeää voita
3/4 dl kuohukermaa
3 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1/2 dl sokeroituja kirsikoita paloiteltuna
1 dl manteleita paloiteltuna
1 dl vaahtokaramelleja paloiteltuna
1Lämmitä uuni 160 asteeseen.laita paperivuoat 12 muffinin pellille.
2.Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa lisää sen jälkeen voi ja sokeri.
3.Vatkaa kananmunat voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4.Lisää maito, jauhot, leivinjauhe, vaniljauute ja kaakaojauhe.
5.Hämmennä ainekset sekaisin ja vatkaa sen jälkeen 2 min. kunnes se on ilmavaa ja kermaista.
6.Jaa taikina tasaisesti paperivuokiin ja paista 18-20 min.
7.Sekoita suklaa palat ja puolet (n. runsas 1/2 dl) voita keskikokoisessa kastikekattilassa.Hämennä seosta koko aika.Nosta lämmöltä lisää kerma ja sekoita.Anna seistä 10 min seos sakenee kiinteäksi ja samettiseksi.Laita jäljellä oleva voi, tomusokeri ja vaniljauute kulhoon ja sekoit ilmavaksi ja kuohkeaksi.Lisää sulatettu suklaaseos ja hämmennä sekaisin.Kuorruta kuppikakut ja koristele ne kirsikka-, manteli- ja vaahtokaramellipaloilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä