2.10.2016
Ainekset:
-5 dl vehnäjauhoja
-1 1/4 dl kaakaojauhetta
-2 dl suklaahippuja
-1 1/2 tl leivinjauhetta
-1 tl suolaa
-5 dl raastettua kesäkurpitsaa
-1 1/2 tl vanilijasokeria
-1 1/4 dl sokeria
-1 purkki pilttiä (esim. omena)
-2/3 dl öljyä
– n. 1 dl pähkinöitä (valinnainen)
-3 dl puolukoita
-1 rkl perunajauhoja
(-2 rkl sokeria)
– tomusokeria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon suklaahiput ja sekoita, kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin.
Yhdistä kesäkurpitsa, vanilijasokeri, sokeri, hedelmäsose ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kuivat aineet märkiin ja sekoita taikinaksi. Lisää halutessasi mukaan pähkinät. Kaada voideltuun ja kaakaojauhotettuun vuokaan. Taikina täytyy levittää, sillä se on hyvin paksua.
Sekoita puolukat, perunajauho ja halutessasi sokeri ja painele puolukat taikinan päälle. Paista 20-25 minuuttia, varo kypsentämästä liikaa!
Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa browniet vanilijajäätelön kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo: Käytin syvää peltiä, kun ei ollut enää sopivan kokoista vuokaa kotona. Joskus olen käyttänyt vuokaa, silloin se oli 20cm x 30cm.
Nyt on ikäkin laitettu leipomon esittelyyn. (;