Makeat mansikkadonitsit uunissa:
(18kpl)
½dl kaurahiutaleita
1dl n42asteista vettä
50g huoneenlämpöistä voita/margariinia
1dl sokeria
1 muna
4rkl mansikkatomusokeria
1rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
2½dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniliasokeria
½tl suolaa
150g (1prk) sitruunajogurttia (valio eila tms)
1½tl sitruunamehua
- Laita kaurahiutaleet likoamaan veteen
- Vaahdota voi/margariini ja sokeri
- Lisää voivaahtoon muna ja vatkaa, kunnes sokeri kiteet ovat sulaneet
- Sekoita keskenään mansikan makuinen tomusokeri sekä punainen (nestemäinen!) elintarvikeväri
- Lisää mansikkatomusokeri seos voivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniliasokeri sekä suola
- Lisää noin kolmessa erässä vuoronperään jauhoja sekä sitruunajogurttia taikinaan , vatkaa sähkövatkaimen pienellä teholla
- Kaada kaurahiutaleista ylimääräinen vesi pois ja lisää kaurahiutaleet, sekä sitruunan mehu lopuksi taikinaan ja sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi
- Laita taikina pursotin pussiin, päähän ei tarvita tyllaa
- Voitele donitsipelti ja pursota koloset noin puolilleen
- Paista uunin keskitasolla 175asteessa n.15min
Kuorrute:
40g voita
2,5dl mansikkatomusokeria
1/4dl maitoa
+ muutama pala suklaata
- Sulata voi ja anna jäähtyä
- Lisää mansikkatomusokeri, sekä maito ja vatkaa kuohkeaksi (noin 1-2min)
- Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja tasoita tarvittaessa pintaa
- Sulata suklaa ja laita pursotus/minigrip pussiin
- Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutettujen donitsien päälle kuviot