Taatelisaksanpähkinäkakku:
3dl vettä
1ptk kuivattuja taateleita (se sellainen prässätty paketti)
2dl sokeria
1tl vaniliasokeria
200g voita/margariinia
2 munaa
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
100g saksanpähkinöitä
– Laita kattilaan vesi, pilko veteen esim. saksilla taatelit (itse tykkään leikata aika pieniksi paloiksi) ja lisää sokeri ja vaniliasokeri.
– Keitä taateliseosta noin 15-20min pienellä lämmöllä, kunnes siitä tulee sosetta
– Ota kattila pois liedeltä ja pilko seokseen voi/margariini ja sekoita kunnes voi on sulanut joukkoon.
– Jäähdytä.
– Kun taatelisose on jäähtynyt, vatkaa joukkoon sähkövatkaimella munat yksitellen.
– Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda.
– Rouhi saksanpähkinät karkeaksi roheeksi.
-Lisää jauhoseos taatelisoseen joukkoon siivilän läpi, lisää myös saksanpähkinärouhe ja sekoita varovasti taikinaksi.
– Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakkuvuokaan(tai kahteen pieneen) ja paista 180 asteessa noin 1h (pieniä n.30min)
– Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
– Nauti !
Kiitos Kinuskiemo ! Jos kokeilet, kerro mitä tykkäsit! 🙂 Itsekin kehittelin tämän juuri sen takia, että oli kiva vähän piristää vanhaa, perinteistä reseptiä.