Tarvitset:
1kg kuorittuja, pieneksi pilkottuja omenoita
1 sitruunan mehu ja kuori
n.peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1dl vettä
500g hillosokeria
- Laita kattilaan omenapalat, sitruunan mehu ja kuori, raastettu inkivääri sekä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 5-10minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. (Jos haluat tasaista hilloa, survo omenaseos sauvasekoittimella ja perunasurvimella sileäksi)
- Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua noin 8-9minuuttia, kunnes hillosokeri on sulanut joukkoon.
- Täytä lasipurkit hetkeksi kuumalla vedellä, jotta ne eivät hajoa sirpaleiksi, kun kuuma hillo purkitetaan.
- Kun purkit ovat kuumenneet hetken, kauho hillo purkkeihin ja sulje kannet hyvin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä sitten jääkaapissa.
- Nauti esimerkiksi puuron, rahkan tai jogurtin kanssa, tai käytä kakkujen, kääretorttujen ja muiden leivonnaisten täytteenä! 🙂
Ihana kuulla että teillä on ollut onnistuneita hillohetkiä ! 🙂 Vanilia-omenahillokin kuulostaa hyvältä ! sitä voisikin kokeilla seuraavaksi, kiitos Averina ! 🙂 Ja kiitos myös teille muille, jotka kokeilivat ohjetta ! 🙂