10.11.2014
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
– Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon varovasti käännellen.
– Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200asteessa noin 7-8min
Täyte:
2dl vispikermaa
1prk(250g) mascarponea
200g (pakaste)vadelmia
½dl vaniliakreemijauhetta
2/3pss turkinpippuri crushia
valmista lakukastiketta
– Vaahdota kerma ja lisää siihen mascarpone vielä hieman vatkaten, jotta ne sekoittuvat toisiinsa kunnolla.
– Lisää hieman sulaneet pakastevadelmat ja vatkaa hieman niiden rakennetta rikki niin, että vaahto saa vähän väriä.
– Lisää turkinpippuri crushi ja vaniliakreemijauhe ja vatkaa vielä hetki.
Suklaalaku-voikreemi:
100g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
½tl vaniliasokeria
1dl kaakaotomusokeria
2,5dl tomusokeria
1rkl vettä
maun mukaan(n.2-3rkl) lakukastiketta
– Vatkaa voi ja vaniliasokeri sekaisin
– Lisää tomusokerit pienissä osissa voin sekaan ja vaahdota kunnolla sekaisin
– Lisää lakukastike ja vesi ja vaahdota, kunnes seos on pehmeän kreemimäistä
Kakun kokoaminen:
– Leikkaa pohjasta mallin avulla haluamasi (kalan tms.) muotoisia paloja niin monta, kuin saat.
– Kostuta pohjia haluamallasi kostukkeella, esim.maidolla, johon laitat vaniliasokeria, limulla, mehulla tms.
– Levitä kostutetun pohjan päälle ensin ohuehko kerros lakukastiketta ja sen päälle täytettä. Riippuen, kuinka monta kerrosta haluat, arvioi täytteet paksuus sen mukaan (mitä enemmän kerroksia, sitä ohuemmalti kannattaa laittaa täytettä, jottei kakusta tule liian korkea).
– Kun olet täyttänyt kakun, pyöristä kakun reunoja hieman ennen kreemin levitystä
– Levitä ensin ohut kerros kreemiä ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, tämä sitoo murut ja tekee lopullisen kreemin tasoittamisesta helpompaa
– Kun ohut kreemikerros on hieman kovettunut, levitä tasainen kerros kreemiä kakun päälle, ole tarkkana, sillä jos kreemiin jää isoja muhkuroita ne näkyvät sokerimassan alta.
– Kuorruta kakku lopuksi sokerimassalla/vaahtokarkkimassalla/marsipaanilla makusi mukaan.
– Viimeistele erilaisilla tekniikoilla ja elintarvikeväreillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Että on upea, ei voi muuta kuin suu auki tuijottaa! 🙂