16.10.2016
Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl jäävettä
Täyte
3 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
1 rkl korppujauhoja
5 dl puolukoita (lisää pakastepuolukoihin 1 tl perunajauhoja)
Voiteluun
1 kananmuna
Ohje
Nypi voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja jäävesi. Sekoita taikinaa niin, että siitä saa muotoiltua pallon ja se on tasaista. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 24 cm kokoinen piirakkavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä. Levyn pitää ylettyä hieman piirakkavuoan reunan yli. Nosta taikina leivinpaperin avulla piirakkavuoan päälle ja irrota leivinpaperi. Asettele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja rullaa kaulimella vuoan päältä, jolloin taikina leikkautuu kauniisti. Laita vuoka pakastimeen.
Kauli loput taikinasta levyksi ja ota haluamillasi keksimuoteilla kuvioita taikinasta. Siirrä koristeet jääkaappiin.
Laita fariinisokeri ja jauhot pieneen kattilaan ja sekoita ne hyvin sekaisin. Tee seokseen kuoppa ja vatkaa maito vähitellen joukkoon. Lisää voi kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.
Levitä korppujauhot tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle toffeetäyte ja ripottele pinnalle puolukat. Asettele taikinakuviot reunan ympärille ja voitele kevyesti kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele piirakka halutessasi tomusokerilla.
Ohje on kirjasta Emman makeat piirakat
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Puolukka ja toffee/kinuski! Onko parempaa paria? Sinun valitsemassasi piirakassa ne ovat taas löytäneet toisensa. Tämä piirakka sopii tosiaan hyvin myös sellaiselle, joka on luullut, ettei tykkää puolukasta. Taikinakuviot ovat piirakan soma koriste. 🙂