18.6.2015
Uuni: 175 astetta. Paistoaika n. 30 minuuttia. Saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
Ainesosat:
Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja ota kattila pois liedeltä, kun suklaa alkaa juuri olla sulanut.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sokerit, suola ja jauhot. Suklaa-voiseoksen lisään itse yleensä käsin vatkaten, vaikka eipä sillä taida olla suurta merkitystä. Halutessasi lisää pähkinät.
Laita leivinpaperi vuokaan ja kaada taikina. Taikinan koostumus on siis varsin löysä 🙂 Sulan maapähkinävoin lisään itse taikinaan, kun se on jo vuoassa. Taikinan voi marmoroida näin maapähkinävoilla.
MALTA MIELESI! Ja anna huumaavista tuoksuista huolimatta kakkulevyn jäähtyä ihan läpikotaisin, ennenkuin menet sohimaan veitsellä 😉 Ja mielellään muhituta ainakin seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
soja: voi varmasti tehdä. Saatat joutua säätämään jauhon määrää, kun mantelijauho on niin tehokas nesteenimijä, että sitä on yleensä pakko laittaa vähemmän. Ehkä 2dl riisijauhoa voisi olla hyvä määrä… Vehnäjauhoa menisi saman verran.