Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo kuukimuru

Päärynä-kinuskikerma pavlova

18.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20991_IMG_5073_600x600.jpg

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl sitruunamehua

Marengin voit valmistaa millä tahansa itsellesi tutulla reseptillä – tämä on nyt minun käyttämäni versio.

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista erityistä varovaisuutta noudattaen. Valkuaisvaahtoa ei synny, jos seassa on keltuaista!
  2. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto alkaa muodostua.
  3. Lisää tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan samalla vatkaten.
  4. Lisää viimeiseksi teelusikallinen etikkaa ja teelusikallinen sitruunamehua edelleen samalla varovaisemmin vatkaten.
  5. Piirrä leivinpaperille ympyrä (n. 28 cm halkaisijaltaan) ja levitä valkuaisvaahto ympyrälle niin, että reunat jäävät korkeammiksi.
  6. Paista kypsäksi uunin alatasolla niin, että sisus jää vielä tahmeaksi. Jos pinta meinaa tummua, päälle voi laittaa foliota. Omassa uunissani paistoasteita on 100 ja paistoaika n.3 tuntia. Tarkkaa astetta ja aikaa on ikävä kyllä vähän vaikea antaa, jos noudatan jotain netissä olevia ohjeita omassa uunissani, niin marenki palaa (kuvassakin marenki on aavistuksen verran turhan tumma, mutta koostumus kuitenkin oikea).
  7. Jäähdytä ritilän päällä.

Raparperihilloke

  • noin 300 g paloiteltua, kuorittua raparperia
  • 2 rkl kookospalmusokeria (tai muuta sokeria valintasi mukaan)

Mikäli käytät tuoretta raparperia, lisää kattilan pohjalle vettä noin 3 rkl. Käytin itse täysin jäässä olevaa raparperia, enkä lisännyt vettä. Keitä, kunnes raparperi on hajonnut täysin palasiksi ja seos muistuttaa hilloa. Lisää sokeri ja keitä vielä hetki. Anna jäähtyä täysin. Hilloke saa olla aika jähmeää, ettei se kastele marenkia liiaksi.

Täyte

  • 100 g Valion päärynä-kinuskirahkaa
  • 1 dl kermaa vatkattuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisää vaniljasokeri kermaan ja vatkaa vaahdoksi. Notkista lusikalla rahka ja sekoita kermavaahtoon.

Kun marenki ja hilloke ovat jäähtyneet, kokoa pavlova seuraavasti:

Lusikoi ensimmäisenä marengin päälle raparperihilloke. Lisää sen jälkeen päärynä-kinuskikermavaahto. Koristele mansikoilla. Hyvää kesää!

Ainesosat

HedelmäMansikkaMarenkiRaparperiToffee/kinuski

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Marenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20991_IMG_5073_400x400.jpgkuukimuruPäärynä-kinuskikerma pavlova
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20991_IMG_4987_400x400.jpgkuukimuruVehnättömät browniet
2

Kommentit (2)

kuukimuru
Kinuskileipomo kuukimuru
21.6.2015 21:52

Kiitos tervetulotoivotuksesta! 🙂 Jotenkin tämä pavlova on niin minun tämän kesän suosikki, että ei haittaa keittiössä vietetty aika sen äärellä! Marengin paistuessahan sitä kitkee mökillä vaikka vähän kukkapenkkiä 😉

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.6.2015 08:13

Tervetuloa uudelle leipomo omistajalle! Niin se kai on,että mikä toisen mielestä on helppoa toiselle se on vaikeaa,mutta näinhän se on että kesällä on lupa käyttää apuna kaupan valmiita pohjia ja hilloja. Joka tapauksessa hienon kakun olet luonut! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa