21.1.2014
Keksitaikina:
100 g kasvismargariinia
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
1 dl tomusokeria
0,5 dl Sunnuntain Kuohkeaa vispiä
0,5 dl hedelmäsosetta (sokeriton)
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa sokerit ja pehmeä margariini kulhossa. Vatkaa vispi ja lisää vispi sokeriseokseen. Lisää sose kulhoon ja sekoita. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Lisää vehnäjauhoja maltilla, jos taikina on liian löysää.
Tee taikinasta pallo, laita kulhon päälle kelmua ja laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
Täyte:
100 g maustamatonta soijatuorejuustoa
0,5 dl mansikanmakuista tomusokeria
ripaus suolaa
muutama Marianne- karkki murusina
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Keksien valmistus:
Laita osa jääkaapissa olleesta keksitaikinasta jauhoitetulle pöydälle, kauli taikinasta 1 cm paksu levy. Ota taikinalevystä piparimuotilla keksejä parillinen määrä. Nosta puolet kekseistä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä yhden teelusikallisen verran täytettä keksin keskelle. Nosta loput keksit täytteen päälle, painele sormella pehmeästi keksin reunoja. Valmista lopputaikinasta samalla tavalla täytettyjä keksejä. Paista keksejä 200- asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes keksien reunat ovat saaneet hiukan väriä.
Keksien koristelu:
100 g tummaa, maidotonta suklaata
1 rkl kasvisrasvalevitettä
koristerakeita
Sulata suklaa ja lisää kasvirasvalevite suklaan joukkoon. Levitä suklaata jäähtyneiden keksien päälle, ripottele koristerakeita suklaan päälle. Tarjoa keksit rakkaalle tai ystävälle kahvin kanssa. Säilytä keksit jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Käytin Pandan Hurmaava Tumma suklaata. Marianne- karkit ovat myös maidottomia.