26.1.2014
Pohja
175 g leivontamargariinia
3 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
5 vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Täyte
1 prk maitorahkaa
150 g vadelmamarmeladia
Kuorrute
150 g tuorejuustoa
4 1/2 dl mansikanmakuista tomusokeria
Sulata margariini kattilassa ja jäähdytä. Sekoita sokerit keskenään ja vaahdota ne munien kanssa. Lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Halkaise pohja kahtia. Halutessasi voit kostuttaa pohjaa punaisella jaffalla tms. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Nosta toinen puolikas kanneksi.
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuorrutteeksi ja levitä pohjan päälle. Leikkaa leivoksiksi ja koristele ranskanpastilleilla. Voit myös jättää laatan leikkaamatta ja nauttia kakkuna.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä