10.11.2013
Pohja
75 g margariinia tai voita
150 g keksejä
Täyte
4 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Sulata rasva. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa. Sekoita rasvan kanssa tasaiseksi. Painele pohja 24 cm leveän irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Kaada hieman jäähtynyt suklaasula kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon hyvin puristetut liivatteet. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei Raijuska! Mukavaa, että tämä kakku on ollut mieleesi. 🙂 Uskon, että täytteen pystyy hyvin tekemään kaksinkertaisena. Vaikka liivatteen määrä kuulostaa suurelta, en ehkä itse uskaltaisi noin tärkeissä juhlissa alkaa riskeerata sen kanssa. Itsekin olen pohtinut yksinkertaista koristelua ylioppilaskakkuun. Mieleen on tullut ainakin kermaruusut tai sitten jotain suklaalla pursotettavia kuvioita. Marjatkin näyttäisivät varmasti kivoilta, mutta tähän aikaan niitä on huonosti saatavilla, ellei halua ostaa ulkomaisia.