Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 29917 kertaa
 
10.11.2013
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIValkosuklaakakku


Tehtiin tätä valkosuklaakakkua kasiluokalla köksäntunnilla. Se oli ensimmänen hyydytettävä kakku, jota olin ikinä tehnyt tai edes maistanut. Nykyään olenkin sitten ihan hulluna juustokakkuihin.
Kakkua voi maustaa oman mielen mukaan käyttämällä pohjassa erilaisia keksejä ja lisäämällä täytteeseen vaikkapa karkkimurskaa tai marjoja.

Pohja
75 g margariinia tai voita
150 g keksejä

Täyte
4 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Sulata rasva. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa. Sekoita rasvan kanssa tasaiseksi. Painele pohja 24 cm leveän irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Kaada hieman jäähtynyt suklaasula kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon hyvin puristetut liivatteet. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille.