Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Lapset,  Pikkuleivät,  Ystävänpäivä,  Ystävänpäivätempaus Nähty 10291 kertaa
 
01.02.2014
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTISuperkeksit


Tulin tässä eräänä pakkaspäivänä koulusta kotiin ja mieleni teki jotain herkkua. Keksit ovat ihania, koska niihin saa loputtomasti makuja oman mielen mukaan. Meillä kaappiin oli jäänyt ranskanpastilleja, suklaata ja pähkinöitä. Nam! Yritin käyttää 7-vuotiasta pikkuveljeäni leipomisessa apurina, mutta hänellä halu maistaa oli liian suuri, joten jouduin koko ajan kuuntelemaan jankutusta: ”Millon saa syödä? Joko nyt saa ottaa?” Kekseistä kannattaa tehdä aika pieniä, jotta niitä saa syödä enemmän ja niitä (saattaa) riittää pitemmäksi aikaa. Minulla taikinasta tuli n. 50 kpl.

Ainekset

100 g margariinia
1/2 dl maitoa
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
80 g tummaa suklaata
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
n. 1 dl ranskanpastilleja

Sulata margariini kattilassa ja jäähdytä. Lisää joukkoon maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne rasvaseokseen. Rouhi pekaanipähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita ne sekä ranskanpastillit taikinan joukkoon. Nostele taikinasta pieniä nokareita pellille. Nokareita kannattaa hieman litistellä, jos ne ovat kovin korkeita. Paista keksejä 175 asteessa n. 10 minuuttia.