18.1.2014
Pohja
200 g voita
1 iso sitruuna (tai 2 pienempää)
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl lakritsinjuurijauhetta (esim. Ruohonjuuresta)
Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 pussi Hopeatoffeita
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Laita nämä kattilaan voin kanssa ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen voisulaa ja kuivia aineita. Sekoita taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Mittaa kattilaan kerma ja toffeet. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes seos on kiiltävää ja kinuskimaista. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla. Anna levyn jähmettyä ja leikkaa paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä