Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Halloween,  Leivokset Nähty 13107 kertaa
 
18.01.2014
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISitruuna-lakritsipalat


Joulun suklaaällön jälkeen alkoi tehdä mieli jotain raikasta, joten päätin tehdä näitä. Reseptin olin ottanut talteen joskus Hesarin ruokatorstaista, mutta tarvikkeiden puutteen ja budjetin pienuuden johdosta jouduin hieman soveltamaan. Palat maistuivat oikein ihanilta ja vastasivat erinomaisesti toivettani. Lakritsinhimoiselle nämä herkut ovat oiva tapa kiertää karkkilakkoa. =)

Pohja
200 g voita
1 iso sitruuna (tai 2 pienempää)
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl lakritsinjuurijauhetta (esim. Ruohonjuuresta)

Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 pussi Hopeatoffeita

Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Laita nämä kattilaan voin kanssa ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen voisulaa ja kuivia aineita. Sekoita taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Mittaa kattilaan kerma ja toffeet. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes seos on kiiltävää ja kinuskimaista. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla. Anna levyn jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

.lakupalat pelti