9.2.2014
Pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min. Jäähdytä pohja.
Täyte
1 prk maitorahkaa
n. 2 dl (pakaste)mustikoita
sokeria maun mukaan
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita rahka ja mustikat keskenään ja makeuta oman maun mukaan. Pinoa pohjaa ja täytettä vuorotellen kakuksi, siten että täytettä tulee kakun kahteen väliin. Kostuta pohjaa aina ennen täytteen levittämistä.
Päälle
2 dl kuohukermaa
sinisiä, mustia, punaisia, keltaisia ja vihreitä karkkeja
Vaahdota kerma. Pursota sitä kakun reunoille ja levitä pinnalle. Pilko karkkeja, jos ne ovat liian isoja. Asettele karkit olympiarenkaiden muotoon kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä