Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Makeat piirakat,  Pääsiäinen Nähty 12529 kertaa
 
14.04.2014
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPääsiäistipun rahkapiirakka


Meillä tätä piirakkaa on totuttu tekemään aina pääsiäisen aikaan, koska se on sopivan raikas ja sopii pääsiäisteemaan. Ulkonäkönsä vuoksi piirakka tunnetaan meillä munapiirakkana.

Pohja
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1/2 sitruunan kuori)

Täyte
400 g säilykeaprikooseja puolikkaina
250 g maitorahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 sitruunan mehu

Voitele piirakkavuoka (27 cm). Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Halutessasi voit lisätä taikinaan vielä raastettua sitruunan kuorta. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Valuta aprikoosit, mutta ota 1/2 dl lientä talteen. Asettele aprikoosinpuolikkaat pohjan päälle. Sekoita rahkan joukkoon aprikoosiliemi, muna, sokeri, perunajauho ja sitruunamehu. Kaada täyte aprikoosien päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.