Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Lapset,  Syntymäpäivät Nähty 2760 kertaa
 
21.07.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMansikka-Mansikki


Muokattu reseptistä Lehmäkakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Mansikkaista lehmäkakkua serkun syntymäpäiville. Mansikkatäyte on sovellettu saksalaisen Fräulein Klein -blogin ohjeen mukaan. Valmistin kakun perjantaina ja se oli vielä maanantainakin oikein hyvää eli tämän voi tehdä etukäteen ennen juhlia.

 

Suklaatäyte:

2 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata

Mansikkatäyte:

300 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
400 g bulgarianjugurttia
1 rkl sitruunamehua

Pohja:
kaupan torttupohja

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (vetoisuus 2 litraa) tuorekelmulla.

 

Valmista ensin suklaatäyte. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Vatkaa suklaasula vaahdon joukkoon ja laita täyte jääkaappiin.

Mansikkatäytettä varten laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja sekoita soseeseen jugurtti. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa mansikka- ja kermaseokset keskenään tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne nesteen joukkoon. Kaada liivatemehu ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan samalla hyvin vatkaten.

Ota suklaatäyte jääkaapista ja siirrä se pursotinpussiin tai suureen pakastuspussiin. Pursottele täytteestä täpliä kulhon pohjalle ja reunoille. Kaada mansikkatäytettä kulhoon ja pursota väliin lisää täpliä. Tähän vaiheeseen saat hyvät vaihekuvat Kinuskikissan Lehmäkakun ohjeesta. Leikkaa lopuksi torttupohjasta kulhon suun kokoinen pala ja aseta se täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kumoa lautaselle ja poista kelmu.