21.7.2015
Suklaatäyte:
2 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
Mansikkatäyte:
300 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
400 g bulgarianjugurttia
1 rkl sitruunamehua
Pohja:
kaupan torttupohja
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (vetoisuus 2 litraa) tuorekelmulla.
Valmista ensin suklaatäyte. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Vatkaa suklaasula vaahdon joukkoon ja laita täyte jääkaappiin.
Mansikkatäytettä varten laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja sekoita soseeseen jugurtti. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa mansikka- ja kermaseokset keskenään tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne nesteen joukkoon. Kaada liivatemehu ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan samalla hyvin vatkaten.
Ota suklaatäyte jääkaapista ja siirrä se pursotinpussiin tai suureen pakastuspussiin. Pursottele täytteestä täpliä kulhon pohjalle ja reunoille. Kaada mansikkatäytettä kulhoon ja pursota väliin lisää täpliä. Tähän vaiheeseen saat hyvät vaihekuvat Kinuskikissan Lehmäkakun ohjeesta. Leikkaa lopuksi torttupohjasta kulhon suun kokoinen pala ja aseta se täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kumoa lautaselle ja poista kelmu.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitoksia paljon nalamuru ja mari-johanna! 🙂 Suosittelen kokeilemaan, sai nimittäin sen verran paljon kehuja kahvipöydässä.