11.9.2014
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa (tai 1 pkt tuorehiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl makeuttamatonta omenasosetta
2 dl kaurahiutaleita
n. 14 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
päälle
kauraleseitä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja liuota veteen. Jos käytät tuorehiivaa murustele se veden sekaan, ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenasose ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot ja öljy taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Ota puolet taikinasta ja pyörittele se tangoksi. Leikkaa tanko haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Leivo sämpylöiksi. Toista sama myös lopulla taikinalla. Kohota sämpylät liinalla peitettyinä. Hautessasi ripottele sämpylöille kauraleseitä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, riipuen sämpylöiden koosta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos teille! 🙂 Tuli todellakin meheviä sämpylöitä ja mukavasti vähän erilaisia kuin yleensä. Noita omenoita on nyt pakko yrittää tunkea joka paikkaan, kun niitä on aika paljon.