Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Syksy Nähty 78896 kertaa
 
11.09.2014
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIKauraiset omenasämpylät


5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa (tai 1 pkt tuorehiivaa)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl makeuttamatonta omenasosetta
2 dl kaurahiutaleita
n. 14 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

päälle
kauraleseitä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja liuota veteen. Jos käytät tuorehiivaa murustele se veden sekaan, ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenasose ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot ja öljy taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Ota puolet taikinasta ja pyörittele se tangoksi. Leikkaa tanko haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Leivo sämpylöiksi. Toista sama myös lopulla taikinalla. Kohota sämpylät liinalla peitettyinä. Hautessasi ripottele sämpylöille kauraleseitä.  Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, riipuen sämpylöiden koosta.