28.10.2013
Kuorrutus
3 1/2 dl kaakaotomusokeria
150 g mantelijauhetta
2 kananmunan valkuaista
Pohja
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
omenamehua
Täyte
3 dl omena- tai vadelmahilloa
Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Tarvittaessa lisää kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, jotta kuorrutuksesta tulee kaulittava. Kääri kuorrutus kelmuun ja laita se jääkaappiin 2-3 tunniksi.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä suurin käpyaihio. Kostuta se ja levitä hillo päälle. Leikkaa seuraava pala pienemmäksi ja aseta se edellisen levyn päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen, kunnes kakku on kävyn muotoinen. Voit muotoilla kakkua kakkusuikaleiden avulla.
Kauli kuorrutus levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Kumoa se kakun päälle ja siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa kävyn suomut saksilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos tosi paljon! Olen halunnut jo vuosien ajan leipoa tämän kakkuklassikon, mutta reseptiä en ole löytänyt mistään.