Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut Nähty 45318 kertaa
 
28.10.2013
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTIKäpykakku


Isäni tilasi vuosi sitten isänpäiväkseen minulta käpykakun. Aluksi suhtauduin pyyntöön epäilevästi, mutta parin googletuksen jälkeen uskoin, että pystyn siihen. Kakku ei ollutkaan ollenkaan niin vaikea kuin olin kuvitellut. Tämä oli myös ensimmäinen kaulittavalla massalla kuorrutettava kakkuni. Resepti on myös laktoositon ja gluteeniton. Alkuperäinen resepti on Dansukkerin.

Kuorrutus
3 1/2 dl kaakaotomusokeria
150 g mantelijauhetta
2 kananmunan valkuaista

Pohja
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
omenamehua

Täyte
3 dl omena- tai vadelmahilloa

Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Tarvittaessa lisää kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, jotta kuorrutuksesta tulee kaulittava. Kääri kuorrutus kelmuun ja laita se jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä suurin käpyaihio. Kostuta se ja levitä hillo päälle. Leikkaa seuraava pala pienemmäksi ja aseta se edellisen levyn päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen, kunnes kakku on kävyn muotoinen. Voit muotoilla kakkua kakkusuikaleiden avulla.

Kauli kuorrutus levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Kumoa se kakun päälle ja siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa kävyn suomut saksilla.