Kinuskileipomo kukkopilli

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Lapset,  Makuja maailmalta,  Muffinssit,  Vappu Nähty 24248 kertaa
 
28.05.2014
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIFantamuffinit


Bongasin tämän reseptin eräästä saksankielisestä blogista, ja idea vaikutti niin kiinnostavalta, että oli ihan pakko päästä heti kokeilemaan. Appelsiinin maku ei muffineissa ole kovin voimakas, mutta limonadi tuo niihin kuohkeutta. Oma kuorrutukseni jäi hieman vaisuksi, sillä en kuumalla säällä viitsinyt kauhean tarkasti ruveta kuorruttelemaan. Uskon kuitenkin, että joku appelsiininen tuorejuustokuorrute voisi sopia aika hyvin. Olisi jännittävää kokeilla myös, minkä makuisia muffineita esim. kokiksesta tulisi.

Muffinit
1,6 dl sokeria
3 munaa
0,8 dl neutraalin makuista öljyä (esim. rypsi tai auringonkukka)
1,2 dl appelsiinilimonadia
3,4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy ja limonadi rauhallisesti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Vältä kuitenkin sekoittamasta liikaa. Annostele taikina muffinivuokiin. Taikina on ennen paistoa aika löysää, mutta uunissa se paistuu ihanan kuohkeaksi. Paista muffinit 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kuorrute
2 dl tomusokeria
appelsiinilimonadia

Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää limonadia vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on tarpeeksi löysää valutettavaksi. Valuta sitä jäähtyneiden muffinien päälle lusikan avulla tai pursota pienestä pussista. Koristele strösseleillä.