28.5.2016
Pohja
160g digestive keksejä
80g voita
Täyte
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
4 liivatetta
4 rkl maitoa
Murenna keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla (pohja ainoastaan) vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Lisää tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangosta siemenet ja sitruunan mehu. Laita maito kattilaan ja kuumenna se (älä keitä). Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita hyvin. Lisää ohuena norona täytteeseen, koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Tarjolle sellaisenaan tai halutessasi koristele esimerkiksi marjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tällaisenaan kakku on yksinkertaisen selkeä ja konstailematon, mutta raikas ja herkullinen. Siitä pala lautaselle, kun haluaa maukkaan lisän kahvihetkeen. (Vaara vaanii, että ”joutuu” ottamaan toisenkin palan!) Vierasvaraksi tms. voisi kipata päälle marjoja, kuten ehdotitkin, tai kourallisen suklaarouhetta. Nopea ja herkullinen ja näyttävä koristelu niinkin. 🙂