22.5.2016
6 dl maitoa
4 kananmunaa
n. 0,5 dl sokeria
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
n. 100g voita
1 tl suolaa
Sulata voi. Sekoita maito ja munat keskenään. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Viimeiseksi lisää sulatettu voi. Taikina saa olla löysää, muttei liian litkua. Jos taikinasta tulee liian paksua, ”säikäytä” se kylmällä vedellä. Voin määrää voi halutessaan vähentää ja sokerin jättää pois. Me vain tykkäämme että ropsun pitää olla rasvainen 😊 .
Tästä saa myös hirveän hyvän suolaisen pannarin, lisäämällä joukkoon esim. kinkkua, sipulia, valkosipulia ja paprikaa.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Maiskuttele hillon, marjojen tai jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5585 tähteä
Maailman paras mutakakku
2801 tähteä
Mokkapalat
2536 tähteä
Brookies
1794 tähteä
Britakakku
1520 tähteä
Pannukakku ei ole sama kuin pohjalainen ropsu 🙂