Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Kristamaria

Ropsu eli pannukakku

22.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160522_184736_600x600.jpg

6 dl maitoa
4 kananmunaa
n. 0,5 dl sokeria
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
n. 100g voita
1 tl suolaa

Sulata voi. Sekoita maito ja munat keskenään. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Viimeiseksi lisää sulatettu voi. Taikina saa olla löysää, muttei liian litkua. Jos taikinasta tulee liian paksua, ”säikäytä” se kylmällä vedellä. Voin määrää voi halutessaan vähentää ja sokerin jättää pois. Me vain tykkäämme että ropsun pitää olla rasvainen 😊 .

Tästä saa myös hirveän hyvän suolaisen pannarin, lisäämällä joukkoon esim. kinkkua, sipulia, valkosipulia ja paprikaa.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Maiskuttele hillon, marjojen tai jäätelön kanssa.

Kategoriat

KlassikotMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160625_1630462_400x400.jpgKristamariaLime-sitruuna juustokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160528_1742522_400x400.jpgKristamariaRahkapannukakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160528_2043002_400x400.jpgKristamariaVanilja-sitruuna juustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160522_184736_400x400.jpgKristamariaRopsu eli pannukakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160514_181112_400x400.jpgKristamariaPersikkapiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22484_IMG_20160508_175515_400x400.jpgKristamariaMaustekakku
5

Kommentit (3)

Pirkko Skytte
21.3.2018 18:02

Pannukakku ei ole sama kuin pohjalainen ropsu 🙂

Kristamaria
Kinuskileipomo Kristamaria
23.5.2016 18:05

Äitini on pohjanmaalta ja hänellä sama jauhopeukalo 😊 olen vuosia yrittänyt tehdä mielestäni täydellistä ropsua (minulle onnistunut ropsu on se kun se vielä seuraavana päivänä on pehmeä ja semmoinen ”lätkä”, ei missään nimessä kuiva.) ja pikku hiljaa olen ruvennut siinä onnistumaan. Aina tosin ei 😄 luulen että rasvan määrä on se avain. Uuni tosiaan taitaa saada kiitokset ulkonäöstä, ihan normi gorenje.

En ole ikinä edes kuullut ohraropsusta, kuulostaa maukkaalta!

Kinuskiemo
23.5.2016 00:19

Kuulepa, Kristamaria, nyt osuit minun nostalgiseen makuhermooni. 🙂 Ropsu, tai kropsu, kuten Pohjanmaalla tavattiin sanoa, on herkku lapsuuden ajoilta. Äitini sitä usein valmisti, ja ilman muuta aina, jos uunissa leivottiin muutakin, pullaa tai leipää tai laatikoita. Äidilläni oli jauhopeukalo, joka taikoi makeaa ja suolaista laidasta laitaan. Useimpiin ns. tavallisiin leipomuksiin hänellä ei ollut reseptiä, vaan peukalo tiesi määrät. Ropsukin valmistui näppituntumalla. Niinpä minä otankin sinun reseptisi talteen. Kiitos! 🙂
En kyllä saa silmiäni irti tuosta paistotuloksesta. Miten näin kauniisti kumpuileva ja kauniin värinen ropsu paistetaan? Kiitokset taitavat mennä uunillesi. Aiemmin jo persikkapiirakka tuli kauniina ulos uunistasi.

Muistan, että äitini paistoi myös ohrakropsua. Siinä saattoi olla joskus pekonin palasia mukana taikinassa. Oletkohan koskaan ohraropsua valmistanut?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa