Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Kahvikakut Nähty 61 kertaa
 
18.10.2020
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIViinirypälekeikauskakku


Viinirypäleet maistuvat ihan sellaisenaankin, mutta joskus ne on mukava muuntaa osaksi jotain kokonaisuutta.

Pohja:

200 g kivettömiä viinirypäleitä

40 g voita tai margariinia + 10 g vuokaan
2 rkl sitruunamehua
1 dl fariinisokeria

Taikina:

4 kanamunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl kanelia
2 dl porkkanaraastetta (n. 40 g)

0,5 dl öljyä

Lämmitä uuni 175 ºC. Vuoraa Ø22-24 cm vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat voilla (ulota reunavoitelua hieman pohjan reunoille, niin leivinpaperi ”liimautuu” pohjaan). Pese ja raasta porkkanat.

Pese ja puolita viinirypäleet. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja fariinisokeri. Kaada seos kakkuvuoan pohjalla. Asettele päälle puolitetut viinirypäleet leikkuupinta alaspäin.
Taikinaa varten sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kulhoon munat ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kulhoon muut aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan viinirypäleiden päälle.
Paista uunin alakeskitasolla n. 45 min tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Jos pinta uhkaa tummeta liikaa, peitä vuoka foliolla paiston loppuvaiheessa.

Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Vaikeusaste: Helppo