Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Jälkiruoat,  Kevyet herkut Nähty 57 kertaa
 
18.10.2020
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIVatkattu mehuhyytelö


Minulla on tallessa ensimmäinen keittokirjani 80-luvulta ja selailen sitä aina joskus ideoiden toiveessa. Tämä jälkiruoka on siitä kirjasta. Alkuperäisestä reseptistä tuli vaanhoa armeijalle, tässä se on pienennetty inhimilliseen mittakaavaan. Jälkkärin teko on helppoa, mutta vaatii kärsivällisyyttä.

2,5 dl kotitekoista mehua (laimentamatonta) tai kaupan mehutiivistettä
1,5 dl vettä
(1,5 dl sokeria)
4 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä n. 10 min kylmässä vedessä.
Mittaa kattilaan vesi, mehu, tarvittaessa sokeri ja kiehauta. Sulata liivatelehdet kuumaan seokseen hyvin sekoittaen.
Kaada kuuma neste ISOON kulhoon ja nosta kulho esim. tiskialtaaseen laskettuun kylmään veteen. Vatkaa seosta sähkövatkaimen täydellä teholla, kunnes se jäähtyy, vaahtoutuu ja alkaa hyytyä. Mitä pitempään vatkaat, sitä vähemmän lopulliseen jälkiruokaan muodostuu marjahyytelöä pohjalle (itse vatkasin n. 20 min). Kaada vaahto tarjoiluastiaan, peitä astia tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 h, mieluimmin yön yli.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon/marjojen kanssa. Annostellessa muista, että pohjalla on aina ainakin hieman mehuhyytelöä ja loppu on pehmeää. ilmavaa vaahtoa.

Vaikeusaste: Helppo