18.10.2020
2,5 dl kotitekoista mehua (laimentamatonta) tai kaupan mehutiivistettä
1,5 dl vettä
(1,5 dl sokeria)
4 liivatelehteä
Liota liivatelehtiä n. 10 min kylmässä vedessä.
Mittaa kattilaan vesi, mehu, tarvittaessa sokeri ja kiehauta. Sulata liivatelehdet kuumaan seokseen hyvin sekoittaen.
Kaada kuuma neste ISOON kulhoon ja nosta kulho esim. tiskialtaaseen laskettuun kylmään veteen. Vatkaa seosta sähkövatkaimen täydellä teholla, kunnes se jäähtyy, vaahtoutuu ja alkaa hyytyä. Mitä pitempään vatkaat, sitä vähemmän lopulliseen jälkiruokaan muodostuu marjahyytelöä pohjalle (itse vatkasin n. 20 min). Kaada vaahto tarjoiluastiaan, peitä astia tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 h, mieluimmin yön yli.
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon/marjojen kanssa. Annostellessa muista, että pohjalla on aina ainakin hieman mehuhyytelöä ja loppu on pehmeää. ilmavaa vaahtoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä