Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Valkosuklaamousse ja paseerattu vadelmakastike

25.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Moussevadelmakastikepienieitunn_600x600.jpg

200 g suklaata murennettuna tai suklaanappeja

4 dl kuohukermaa
Vadelmakastike:
0,5 litraa vadelmia
1-2 rkl vettä
1/4 dl sitruunamehua
1 dl tomusokeria

Aloita vadelmakastikkeesta. Jos käytät pakastevadelmia, älä lisää erikseen vettä, vaan laita jäiset marjat sellaisenaan kattilaan. Laita tuoreet veden kanssa kattilaan. Keitä vadelmia, kunnes pakastetut ovat sulaneet ja kiehuneet hieman kasaan tai tuoreet soseutuneet.
Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Paseeraa jäähtynyt seos (painele lusikalla siivilän läpi). Laita kastike jääkaappiin odottamaan moussen valmistumista.
Murusta suklaa mahdollisimman pieneksi kulhoon.
Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, älä kuitenkaan anna sen kiehahtaa (ei vaahtoudu kiehahdettuaan). Kaada kuuma kerma kulhoon suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa ei sula kokonaan, kiehauta kattilassa hieman vettä ja nosta kulho kattilan päälle (kulho ei saa koskettaa kiehuvaa vettä). Sekoita, kunnes suklaa on sulanut, älä nytkään lämmitä seosta kiehuvaksi.
Nosta seos jäähtymään jääkaappiin. Kun mousseseos on kylmää, vatkaa se kuohkeaksi ”kermavaahdoksi”. Seoksen vatkaus vie hieman pitemmän ajan kuin pelkän kerman, joten älä anna periksi, vaikka aluksi näyttäisikin, ettei seos vaahtoudu. Kyllä se vaahtoutuu.
Annostele mousse tarjoiluastioihin ja liruta päälle vadelmakastiketta. Koristele halutessasi.

Ainesosat

SuklaaVadelma

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (2)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
26.2.2016 23:39

Mousse oli nopea helppo valmistaa, vain jäähdytysaika vaati hieman pitemmän hetken, mutta näin talvella sekään ei ollut ongelma, työnsin vain kulhon toviksi parvekkeelle :). Tämän moussen tein valkosuklaasta, mutta muunkin värisellä pitäisi onnistua samalla lailla. Ja jos siemenistä pitää, niin paseeraus ei ole mikään pakko, normaali marjakastike riittää tai vaikkapa kesällä vain tuoreet marjat kulhoon ja mousse päälle. Tai vaikka hedelmiä pilkottuna.

Koska olin itsekäs, tein koko moussen vain itselleni ja söin sitä 4nä peräkkäisenä päivänä. Valmiiksi vatkatun moussen pidin jääkaapissa ja se säilyi koko 4n päivän ajan viimeiseen pisaraan asti aivan hyvänä. Kunnolla vatkatusta moussesta ei ”hera” erottunut eikä mitään eroa huomannut 1. päivän ja 4. päivän välillä. Joten tämän jälkkärin voi vatkata seuraavaa päivää varten vaikkapa jo edellisenä iltana. Kun vaan säilyttää sen kylmässä.

Kinuskiemo
26.2.2016 18:52

Kuulostaa herkulliselta. Suklaamousse ja vadelma ovat maukas yhdistelmä. Näyttää myös punavalkoisena kauniilta kulhossa. 🙂 (Suklaa oli kai valkosuklaata?)

Annoit niin seikkaperäiset ja tarkat ohjeet, että tuntuu helpolta valmistaa. 🙂 Jos siemenet eivät häiritse, niin paseerauksen voi varmaan jättää väliin. Itse pidän kaikkien marjojen siemenistä. Ne ovat kivoja sattumia kiisseleissä ja kastikkeissa.

Oletko kokeillut, säilyykö valmiiksi vatkattu suklaakermavaahto jääkaapissa muutaman tunnin odottamassa myöhempää annostelua kulhoon vadelmakastikkeen kanssa? Vai pitäisikö tarjoilla pian vaahdottamisen jälkeen? Vatkaamaton kylmä mousseseos varmaan ainakin säilyy, kunnes myöhemmin vatkataan?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa