25.2.2016
200 g suklaata murennettuna tai suklaanappeja
Aloita vadelmakastikkeesta. Jos käytät pakastevadelmia, älä lisää erikseen vettä, vaan laita jäiset marjat sellaisenaan kattilaan. Laita tuoreet veden kanssa kattilaan. Keitä vadelmia, kunnes pakastetut ovat sulaneet ja kiehuneet hieman kasaan tai tuoreet soseutuneet.
Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Paseeraa jäähtynyt seos (painele lusikalla siivilän läpi). Laita kastike jääkaappiin odottamaan moussen valmistumista.
Murusta suklaa mahdollisimman pieneksi kulhoon.
Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, älä kuitenkaan anna sen kiehahtaa (ei vaahtoudu kiehahdettuaan). Kaada kuuma kerma kulhoon suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa ei sula kokonaan, kiehauta kattilassa hieman vettä ja nosta kulho kattilan päälle (kulho ei saa koskettaa kiehuvaa vettä). Sekoita, kunnes suklaa on sulanut, älä nytkään lämmitä seosta kiehuvaksi.
Nosta seos jäähtymään jääkaappiin. Kun mousseseos on kylmää, vatkaa se kuohkeaksi ”kermavaahdoksi”. Seoksen vatkaus vie hieman pitemmän ajan kuin pelkän kerman, joten älä anna periksi, vaikka aluksi näyttäisikin, ettei seos vaahtoudu. Kyllä se vaahtoutuu.
Annostele mousse tarjoiluastioihin ja liruta päälle vadelmakastiketta. Koristele halutessasi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mousse oli nopea helppo valmistaa, vain jäähdytysaika vaati hieman pitemmän hetken, mutta näin talvella sekään ei ollut ongelma, työnsin vain kulhon toviksi parvekkeelle :). Tämän moussen tein valkosuklaasta, mutta muunkin värisellä pitäisi onnistua samalla lailla. Ja jos siemenistä pitää, niin paseeraus ei ole mikään pakko, normaali marjakastike riittää tai vaikkapa kesällä vain tuoreet marjat kulhoon ja mousse päälle. Tai vaikka hedelmiä pilkottuna.
Koska olin itsekäs, tein koko moussen vain itselleni ja söin sitä 4nä peräkkäisenä päivänä. Valmiiksi vatkatun moussen pidin jääkaapissa ja se säilyi koko 4n päivän ajan viimeiseen pisaraan asti aivan hyvänä. Kunnolla vatkatusta moussesta ei ”hera” erottunut eikä mitään eroa huomannut 1. päivän ja 4. päivän välillä. Joten tämän jälkkärin voi vatkata seuraavaa päivää varten vaikkapa jo edellisenä iltana. Kun vaan säilyttää sen kylmässä.