17.10.2016
Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Emmental-juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
50 g pekonia
1 litra tuoreita suppilovahveroita
1 iso sipuli
15 cm pala purjoa
0,5 tl timjamia
0,5 tl currya
suolaa, mustapippuria
Munamaito:
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl Emmental-juustoraastetta
Annostele kulhoon jauhot. Nypi joukkoon kylmä rasva. Sekoita mukaan juustoraaste. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään n. 10 min.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (Ø 22 cm). Kauli jääkaappikylmä taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi niin, että taikinaa riittää myös reunoille. Venytä lopussa tarvittaessa sormin. Nosta vuoka jääkaappiin. Lämmitä uuni 200 ºC.
Tee täyte. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Nosta rapeaksi paistuneet pekoninpalat talouspaperin päälle, jätä rasva pannuun. Hienonna sipuli ja suikaloi purjo. Tarkasta, että sienet ovat puhtaita ja tarvittaessa pilko suurimmat sienet hieman pienemmiksi. Nosta sienet pannulle pekonirasvaan ja anna paistua, kunnes liika neste on haihtunut. Lisää sipuli, purjo, curry ja timjami ja anna niiden hautua n. 5 min. Lisää lopuksi pekonipalat takaisin pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita tasaiseksi ja nosta pannu hellalta.
Esipaista piirakkapohjaa uunissa hieman ylätason yläpuolella n. 10 min. Nosta pohja uunista ja kaada pohjan päälle täyte. Sekoita munamaitoainekset ja kaada munamaito tasaisesti piirakan päälle.
Paista 200 ºC uunin alaosassa n. 35-40 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kirsi Susanna Niinpä puuttui, ensin pantiin taikina jääkaappiin ja sitten perään voideltu, jauhotettu vuoka. Oli jäänyt välistä se vaihe, jossa pohjataikina laitetaan piirakkavuokaa. Anteeksi kamalasti, virhe on nyt korjattu.