Kinuskileipomo KrisseRa

Kategoria: Jäätelöt Nähty 835 kertaa
 
11.05.2020
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISitruunajäätelö ja Suolakinuskijäätelö


Jäätelön perusmassa on Kinuskikissan aiemmin esittelemä. Tässä ohjeessa perusmassa on jaettu puoliksi ja tehty niistä eri jäätelöt.

Suolakinuski:
1 dl fariinisokeria
1 rkl vettä
1 dl kermaa (vispi tai kuohu)
nokare voita
suolaa

Annostele kattilaan sokeri ja vesi ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada joukkoon kerma erissä koko ajan samalla sekoittaen. Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon voi, kunnes se on sulanut. Mausta suolalla maun mukaan. Anna jäähtyä.

Jäätelön perusmassa:
5 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 vaniljatanko
Sitruunajäätelö:
puolet jäätelön perusmassasta
2-3 rkl sitruunamehua ja 0,25 sitruunan raastettu kuori
Suolakinuskijäätelö:
puolet jäätelön perusmassasta
suolakinuski

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon esim. nuolijalla kondensoitu maito ja halkaistusta vaniljatangosta kaavitut siemenet.
Sitruunajäätelö:
Lisää n. puoleen määrään jäätelön perusmassasta sitruunamehu ja kuoriraaste. Sekoita hyvin esim. nuolijalla ja kaada massa joko silikonivuokiin tai yhteen säilytysastiaan. Anna olla pakastimessa yön yli.

Suolakinuskijäätelö:
Lisää pakastusastiaan n. 0,25 jäätelön perusmassasta, sitten suolakinuski (jätä muutama lusikallinen raidoitusta varten) ja päälle vielä 0,25 jäätelön perusmassasta. Sekoita jäätelöä nuolijalla, aineiden ei välttämättä tarvitse sekoittua aivan tasaiseksi. Kaada loppu sokerikinuski massa päälle ja sekoita niin, että kinuski jää raidoiksi. Pakasta yön yli.