Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Joulu_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Sitruunajäähdyke

Leipomo: KrisseRa
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Sitruunajäähdyke_600x600.jpg

2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 liivatelehteä
Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja, sitruunankuoriraastetta tai salmiakkimurskaa ja mintunlehtiä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, purista sitruunamehu ja raasta tarvittaessa kuori.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa omassa kulhossaan keltuaiset ja sokerit vaahdoksi.
Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä n. kädenlämpöiseksi.
Lisää sitruunamehu liivatteineen ohuena nauhana keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sinne myös sitruunankuoriraaste.
Nostele munankeltuaisvaahdon joukkoon nuolijalla ensin kermavaahto varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto myös varovasti nuolijalla nostellen.
Kaada massa joko kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai suoraan tarjoiluastioihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi, mieluimmin yön yli. Koristele hyydyke.

Ainesosat:

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat:

Jälkiruoat
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti