18.10.2020
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 liivatelehteä
Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja, sitruunankuoriraastetta tai salmiakkimurskaa ja mintunlehtiä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna, purista sitruunamehu ja raasta tarvittaessa kuori.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa omassa kulhossaan keltuaiset ja sokerit vaahdoksi.
Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä n. kädenlämpöiseksi.
Lisää sitruunamehu liivatteineen ohuena nauhana keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sinne myös sitruunankuoriraaste.
Nostele munankeltuaisvaahdon joukkoon nuolijalla ensin kermavaahto varovasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto myös varovasti nuolijalla nostellen.
Kaada massa joko kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai suoraan tarjoiluastioihin ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi, mieluimmin yön yli. Koristele hyydyke.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä