Pohja:
2 kanamunaa
2,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita tai margariinia
190 g Lemon curd-tahnaa
100 g rahkaa
Täyte:
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
200 g valkosuklaata
500 g pakastemansikoita
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka mansikoista sulanutta mehua tai appelsiinimehua (vettä)
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vatkaten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa joukkoon ensin sulatettu margariini ja sitten Lemon curd ja rahka.
Päällystä irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa keskitasolla n. 40 min. Tarkasta tikulla pohjan kypsyys. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla paiston loppuvaiheessa.
Jäähdytä pohja.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
Ota sulaneista mansikoista talteen pieni määrä mehua. Soseuta mansikat. Vatkaa mansikkasoseen joukkoon tuorejuusto tasaiseksi. Vatkaa sen jälkeen joukkoon tomu- ja vaniljasokeri ja lopuksi vesihauteessa sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa.
Kuumenna mansikkamehu (tai appelsiinimehu) ja lisää sekaan liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos mansikkasoseen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada tasainen seos jäähtyneen sitruunapohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.