Tämän piirakkapohjan teossa on tärkeää, että ainekset ovat kylmiä. Jos aikaa riittää, voi jopa jauhot laittaa hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. Tuoreet sienet voi korvata 2 dl pakastettuja, kunhan niistäkin paistaa ensin nesteen pois.
Pohja:
3,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g kylmää voita
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 litra metsäsieniä (suppilovahvero, tatti, hätätilassa herkkusieni)
1 rkl öljyä
2 kevätsipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen paprika
100 g meetvurstia
1 rkl jalapenoa
2 tl savupaprikajauhetta
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus mustapippuria
1,5 dl juustoraastetta (Emmental)
Voitele ja leivitä piirakkavuoka (Ø 28-30 cm) korppujauhoilla.
Sekoita jauhot ja suola. Lisää joukkoon kylmä, kuutioitu voi ja nypi ainekset sekaisin. Lisää muna ja kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan voi sekoittaa myös yleiskoneella, jolloin kaikki aineet laitetaan kulhoon ja sekoitetaan 20-30 sek., kunnes taikina on tasainen. Kauli taikina levyksi ja levitä se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina siististi reunoilta. Pistele taikina haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin, jossa se saa levätä n. 30 min.
Tee täyte. Silppua sienet, sipulit ja valkosipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoinen osa sisuksesta. Kuutioi paprikanliha. Kuutioi meetvurstisiivut. Kuutioi myös jalapeno.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut neste. Lisää joukkoon öljy, kevätsipulit, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki. Lisää lopuksi meetvurstit, paprikakuutiot ja jalapenosilppu ja jatka paistamista vielä n. 5 min.
Lämmitä uuni 200 ºC ja esipaista piirakkapohjaa n. 10-15 min. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi. Sekoita ruokakerma, kananmuna ja mausteet erillisessä kulhossa. Lisää juustoraaste kermaseokseen ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirakka 200 ºC uunissa alatasolla 20-25 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Syö salaatin kanssa nautinnolla.