14.9.2019
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
3 tl sokeria tai ruokosokeria
0,75 tl suolaa
3 dl maitoa
n. 5 dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä tai sulatettua voita
(Voitelu: 0,5 dl maitoa tai vettä ja seesaminsiemeniä)
Murskaa morttelissa kurpitsan- ja fenkolinsiemenet.
Laita kaikki eri siemenet kulhoon ja sekoita. Annostele joukkoon kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola, sokeri, ja 1 dl jauhoja. Sekoita.
Jos käytät voita, sulata se ja anna jäähtyä.
Lämmitä maito 42 ºC. Sekoita se tasaiseksi massaksi siemen-jauhoseokseen. Alusta joukkoon loput jauhot niin, että taikina jää keskipehmeäksi (tarttuu vielä hieman käsiin). Lisää lopuksi rasva ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämpöisessä, vedottomassa paikassa n. 1 tunti (itse tökkään kulhon päällä olemattomaan uuniin tai mikroon).
Vaivaa taikina pötköksi ja jaa pötkö suhteellisen tasaisen kokoisiksi paloiksi. Sämpylät voit tehdä sellaisiksi kuin haluat: pyöreiksi, pitkulaisiksi tai litteiksi. Nostele valmiit sämpylät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja peitä ne liinalla. Anna sämpylöiden nousta n. 30 min.
Lämmitä uuni 200 ºC. Jos haluat, voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä n. 20 min., kunnes ne saavat kauniin värin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä kuva saa kyllä katsojan liittymään kiireen vilkkaa muotitietoisten joukkoon! 😉