3.2.2015
Pohja:
1 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
150 g voita tai margariinia
1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
1 punasipuli
1/2 paprikaa
n. 300 g lämminsavulohta
tilliä
1/2 sitruunan mehu
ripaus sokeria
2 dl kermaa
3 kananmunaa
mustapippuria
sitruunapippuria
ripaus suolaa
3 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (ø 29 cm).
Yhdistä jauhot kulhossa. Nypi sekaan rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina sormilla kevyesti painellen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 15 min.
Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla 5-10 min.
Levitä esipaistetun pohjan päälle sipuli-paprikaseos, palasiksi revitty savulohi ja tilli. Purista päälle sitruunamehu ja ripottele hieman sokeria.
Sekoita kerma, munat ja mausteet keskenään ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista piirakka 200 asteessa uunin alaosassa 30-40 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä