Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Raparperi-mansikkamarenkitorttu

16.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_DSC_0696pienieitekst_600x600.jpg
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori + mehu
Raparperitäyte:
5 dl (n. 275 g) raparperia
1 dl sokeria
0,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
4 munankeltuaista
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
0,5 tl sitruunamehua tai etikkaa
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
0,5 dl sokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita venhäjauhot, mantelijauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi taikinaan sitruunan mehu ja kuoriraaste.
Levitä taikina voidellun, korppujauhotetun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä tai kaapimella. Tue piirakan reunat alumiinifoliosta taitelluilla suikaleilla. Esipaista pohja 200 ºC uunin keskitasolla 15 min.
Täytettä varten silppua raparperit parin sentin paloiksi. Laita raparperit, sokerit ja vesi kattilaan ja keitä niitä 15-20 min, kunnes raparperit alkavat hajota. Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset ja jauhot hyvin sekaisin.  Kaada kuuma raparperiseos muna-jauhoseoksen sekaan ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Nosta sose takaisin hellalle ja anna sen pulpahtaa. Sekoita lopuksi soseen sekaan voi.
Kaada sose esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 ºC uunissa hieman keskitalon alapuolella 20 min.
Marenkia varten vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (= vaahto pysyy kattilassa, kun se käännetään ylösalaisin) puhtaassa, mielellään metallisessa astiassa. Kun vaahto on valmista, lisää joukkoon sitruunamehu ja sokerit ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Pursota tai lusikoi vaahto piirakan päälle.
Nosta vuoka uuniin keskitasolle ja paista n. 5 min, kunnes marengin pinta saa väriä. Voit ottaa tortun heti uunista ja antaa jäähtyä tai voit sammuttaa uunin ja antaa piirakan olla uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt melko viileäksi (n. 50 ºC) ja nostaa sen jälkeen tortun jäähtymään. Tarjoa, kun torttu on täysin jäähtynyt.

Ainesosat

MarenkiRaparperi

Kategoriat

KesäMakeat piirakatMarenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa