100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 tl SAM inkiväärihunajaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1,5 dl puolukkasurvosta (n. 400 g pakastettuja puolukoita soseutettuna tehosekoittimella)
2 dl maitoa
Koristeluun:
30 g voita tai margariinia
0,3 dl juoksevaa hunajaa tai inkiväärihunajaa
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää seokseen vielä hunaja ja puolukkasurvos.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, sooda ja mausteet) keskenään. Lisää vuoronperään kuivat aineet ja maito taikinapohjaan.
Tässä kakussa käytin silikonivuokaa. Yleensä en voitele silikonivuokaa, mutta tässä tapauksessa pähkinärouheen pysymisen takia sen tein. Voitele kakkuvuoan alaosa rasvalla ja valele sinne hunajaa. Ripottele pähkinärouhe vuoan pohjalle (=pinnalle kumotessa kakku). Kaada kakkutaikina vuokaan tasaisesti.
Paista 175 ºC uunin keskitasolla 45-55 min. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Kumoa tarjoiluastiaan hieman jäähtyneenä ja koristele jouluiseksi, jos mieli tekee. Maistuu myös sellaisenaan ihanan mehukkaana kahvikakkuna.