15.2.2016
Rasvaa ja korppujauhota muffinsipelti tai piirakkavuoka.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Varo ylisekoittamasta.
Leipoessasi pikkupiirakoita jaa taikina 10 osaan ja taputtele jokaiseen muffinsipellin syvennykseen taikina pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Tehdessäsi piirakan levitä taikina jauhotetulla kädellä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.
Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää suikaloitu purjo ja pinaatti/nokkonen. Anna kuullottua, kunnes liika neste on haihtunut. Jäähdytä hieman sekoitusta.
Murusta kulhoon fetajuusto, lisää kananmuna, kerma ja pinaatti/nokkospaistos. Sekoita ja mausta.
Lämmitä uuni 200 ºC. Jos haluat tummempikuorisia piirasia tai piirakkaa, nosta piirakka- tai piiraspohjat suoraan jääkaapista uunin ylätasolle esipaistumaan n. 5 min. Vaaleampia piirakoita halutessasi täytä pohjat suoraan.
Lisää täyte tasaisesti pohjan/pohjien päälle. Ripottele päälle viimeiseksi hieman fetajuustoa. Paista piirasia n. 10 min. uunin alatasolla, piirakkaa n. 25-30 min. Siirrä vuoka ylätasolle ja jatka paistamista n. 10-15 min, kunnes pinta saa hieman väriä.
Anna jäähtyä. Siirrä piiraset tarjoiluastiaan, piirakan voit tarjota suoraan vuoasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä