14.9.2019
2 kypsää persimonia
2,5 dl sokeria
115 g voita tai margariinia
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivontasoodaa
0,5-1 tl kanelia
0,25-0,5 tl inkivääriä
0,25-0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
2 dl pähkinöitä (saksan-, hassel- tai maapähkinä)
Esilämmitä uuni 200 ºC. Soseuta persimonit sauvasekoittimella (itse en kuorinut niitä ennen soseuttamista, poistin vain kannan ja pesin hyvin).
Sekoita vehnäjauhot, sooda, mausteet ja pähkinät keskenään erillisessä astiassa. Jos pähkinäsi ovat kokonaisia, murskaa ne ensin koneella tai huhmareessa. Voit myös käyttää valmista rouhetta.
Vatkaa kulhossa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen persimonisose ja varmista seoksen tasaisuus.
Lisää kuivat aineet erissä taikinaan ja vatkaa aina tasaiseksi.
Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kukkuran teelusikallisen kokoisia taikinaklönttejä. Pikkuleipien ei tarvitse näyttää viimeistellyiltä, vaan ne saavat olla rustiikkisia. Ne eivät leviä uunissa, joten isoja välejä ei tarvitse jättää.
Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 15-18 min, kunnes pinta saa hieman väriä. Jos ei-kiertoilmauunissa on 2 pellillistä yhtä aikaa, nosta ylempi pelti pois kun sen pikkuleivät ovat valmiit, siirrä alempi pelti sen tilalle ja paista sitä vielä n. 3-4 min.
Anna pikkuleipien jäähtyä peittämättä ja laita ne pussissa tai rasiassa jääkaappiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moi taas! Kyllä on näitä pikkuleipiä tehty kuin iisakin kirkkoa aikanaan…. Hih!
Lokakuussa pikkuleipien teko tyssäsi vielä siihen, etten löytänyt kaupastamme persimoneja ajoissa. En ehtinyt siis niitä leipoa ajoissa ystävälleni.
No, nyt tänään hän saapuu taas pääkaupunkiseudulle opiskelun pariin ja nyt on pikkuleivät vihdoin tehtynä.
Pelkkä taikina oli jo niin herkullista, että olisin voinut sen vaikka siltä istumalta syödä sellaisenaan.
Mutta pikkuleivät menivät uuniin ja nyt tänään illalla sitten niitä yhdessä maistelemme. Toki, olihan minun ihan pakko jo ensimmäinen maistaa heti leipomisen jälkeenkin.
Onnistuvat muuten hyvin gluteenittominakin!
Viikonloppuna sitten kuvamateriaalia galleriaan!