Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Persimonipikkuleivät

14.9.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Persimonpiparit_600x600.jpg

Kiitos persimonisoseen näistä kekseistä ei tule tyypillisiä rapsakoita keksejä vaan pikemminkin minimuffinseja.

Kun luette persimoneista huomaatte, että kova, keltainen persimoni on raaka. Makean, kypsän persimonin tulee olla syvän oranssi, pehmeä ja sen pintaan saa muodostua jopa laikkuja, jotka normaalisti näyttäisivät siltä, että hedelmä on alkanut mädäntyä. Tosiasiassa laikut ilmoittavat, että sokeri on alkanut kertyä hedelmään. 

Ole varovainen pikkuleipätaikinan vahvojen mausteiden kanssa, maistele ennen kuin laitat lisäystä.
Ohjeen mukaisesta taikinasta tulee reilu 40 pikkuleipää.

2 kypsää persimonia
2,5 dl sokeria
115 g voita tai margariinia
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivontasoodaa
0,5-1 tl kanelia
0,25-0,5 tl inkivääriä
0,25-0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
2 dl pähkinöitä (saksan-, hassel- tai maapähkinä)

Esilämmitä uuni 200 ºC. Soseuta persimonit sauvasekoittimella (itse en kuorinut niitä ennen soseuttamista, poistin vain kannan ja pesin hyvin).
Sekoita vehnäjauhot, sooda, mausteet ja pähkinät keskenään erillisessä astiassa. Jos pähkinäsi ovat kokonaisia, murskaa ne ensin koneella tai huhmareessa. Voit myös käyttää valmista rouhetta.
Vatkaa kulhossa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen persimonisose ja varmista seoksen tasaisuus.
Lisää kuivat aineet erissä taikinaan ja vatkaa aina tasaiseksi.
Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kukkuran teelusikallisen kokoisia taikinaklönttejä. Pikkuleipien ei tarvitse näyttää viimeistellyiltä, vaan ne saavat olla rustiikkisia. Ne eivät leviä uunissa, joten isoja välejä ei tarvitse jättää.
Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 15-18 min, kunnes pinta saa hieman väriä. Jos ei-kiertoilmauunissa on 2 pellillistä yhtä aikaa, nosta ylempi pelti pois kun sen pikkuleivät ovat valmiit, siirrä alempi pelti sen tilalle ja paista sitä vielä n. 3-4 min.
Anna pikkuleipien jäähtyä peittämättä ja laita ne pussissa tai rasiassa jääkaappiin.

Ainesosat

HedelmäPähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMaidoton

Kategoriat

PikkuleivätSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (6)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.11.2019 07:15

Moi taas! Kyllä on näitä pikkuleipiä tehty kuin iisakin kirkkoa aikanaan…. Hih!
Lokakuussa pikkuleipien teko tyssäsi vielä siihen, etten löytänyt kaupastamme persimoneja ajoissa. En ehtinyt siis niitä leipoa ajoissa ystävälleni.
No, nyt tänään hän saapuu taas pääkaupunkiseudulle opiskelun pariin ja nyt on pikkuleivät vihdoin tehtynä.
Pelkkä taikina oli jo niin herkullista, että olisin voinut sen vaikka siltä istumalta syödä sellaisenaan.
Mutta pikkuleivät menivät uuniin ja nyt tänään illalla sitten niitä yhdessä maistelemme. Toki, olihan minun ihan pakko jo ensimmäinen maistaa heti leipomisen jälkeenkin.
Onnistuvat muuten hyvin gluteenittominakin!
Viikonloppuna sitten kuvamateriaalia galleriaan!

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
14.10.2019 07:03

Mari-Johanna, en ole kokeillut muffinsina, joten en tiedä, miten taikina silloin käyttäytyy. Kannattaisi kokeilla tekemällä taikina ja siitä 1 koemuffinsi. Sen paistaminen kertoo, onko taikinasta muffinsiksi (onko se riittävän löysä) vai täytyykö tyytyä pikkuleipiin. Kannattaa ennen koemuffinsin paistoa miettiä hieman jauhomäärää, ettei taikinasta tule liian kovaa muffinsiksi. Pikkuleipiä varten jauhoja voi kokeiluvaiheen jälkeen lisätä pikkuleipätaikinaksi, jos ei onnistu.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.10.2019 17:36

Hei KrisseRa: Nyt parin viikon päästä on vihdoin ystäväni tulossa meille,jolle siis näitä ajattelin tarjoilla. Nyt kysymykseni kuuluu oletko koskaan kokeillut tehdä näitä muffinssi muodossa?
Ajattelin, et nää vois olla kivat tarjoilla muffinssi muotoisena jos niin onnistuvat. Toki jos onnistumis prosentti on pieni niin sitten teen aivan näin.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
16.9.2019 16:55

KrisseRa: Kiitos vinkeistä!! Joo, juuri salaatin sekaan sitä persimonia silloin oli laitettu ja ohhoh! onko siitä nyt sitten muka jo vuosi aikaa… Vissiinkin sitten on mutta hyvä, heti lokakuussa kun saan ystäväni meille kylään niin kyllä yritän hedelmää metsästää ja yllätän hänet iloisesti!
Kiitos siitä sinulle!!
Ja sen kakun käyn ehdottomasti myös katsastamassa!!

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
16.9.2019 09:06

Mari-Johanna, sinulla kävi tuuri. Persimonin sesonki ainakin suomalaisissa kaupoissa on loka-marraskuussa. Kannatta kokeilla. Muuten, tuolta leipomoni 2. sivulta löytyy resepti myös persimonkeikauskakkuun. Ja persimon sopii ihanasti myös ainakin salaattiin, jäkiruokiin ja miksei esim. possun tai kanan kanssa.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.9.2019 14:13

No nyt on kyllä KrisseRa ollut ahkera!!
Uusia toinen toistaan ihanampia herkkuja,niin suolaista kuin makeaa on tullut leipomon ikkunaan. Enää ei oikein tiedä mistä alkaisi tutkailun kun kaikki vaikuttavat hyviltä.
Paitsi että minä päätin aloittaa tästä persimon herkusta! Jostain syystä kun persimon oli vielä vuosi sitten minulle aivan tuntematon herkku kunnes sitten kerran ystäväni minulle niitä tarjosi. Hän itse on niihin aivan hulluna,eikä ihme!!
Ne ovat todella suussasulavia ja nyt silmiini pisti tämä sinun ohjeesi, näitä täytyy siis ehdottomasti tehdä kahvitteluun kun ystäväni jälleen näen.

Mutta eikö ollut jotenkin niin, että tämä on kausi herkku, ettei näitä kaupassa ihan aina ole? Milloin on se paras aika niitä saada, joskus keväällä vai?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa