Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Persimoni keikauskakku

10.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Persimonkakku4pienieitekstiä_600x600.jpg
Pohjalle:
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 rkl Triple sec-likööriä tai appelsiinimehua
1 1/4 tl jauhettua tähtianista
2 persimonia
5 kokonaista tähtianista
Taikina:
1,8 dl sokeria
2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,8 dl piimää
3 rkl soseutettua persimonin lihaa (tai appelsiinimarmeladia)
Vuoraa ø22-24 cm vuoka (miel. lasinen tai keraaminen) leivinpaperilla. Jos käytät irtopohjavuokaa, ulota leivinpaperi myös sivuille vuotojen estämiseksi. Sulata 40 g voita ja kaada se vuoan pohjalle, rasvaa voilla myös vuoan reunat.
Sekoita fariinisokeri, likööri/mehu ja 1/2 tl jauhettua tähtianista tasaiseksi seokseksi. Levitä seos vuoan pohjalle.
Kuori persimonit ja leikkaa ne poikittaissuunnassa n. 0,8 cm viipaleiksi. Poikittaisleikkaus, koska saat persimonista hienon tähtikuvion keskelle. Järjestä persimonien keskimmäiset viipaleet vuoan pohjalle, 1 viipale keskelle ja loput renkaaksi ympärille. Asettele kokonaisia tähtianiksia persimoniviipaleiden väliin.
Soseuta persimonin päätypalat sauvasekoittimella erikseen kulhossa
Yhdistä kuiva-aineet eli jauhot, leivinjauhe, loppu tähtianisjauhe ja suola.
Vatkaa loppu 60 g rasvaa ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa, kunnes seos on vanukasmaista. Sekoita massaan soseuttamasi persimonin päätypalat. Lisää vatkaten taikinapohjaan kuivat aineet (n. 1 dl kerrallaan) ja piimä (n. 0,6 dl kerrallaan) vuorotellen. Kaada taikina vuoan keskelle ja tasoita lastalla tai lusikalla tasaiseksi koko vuokaan.
Paista kakku 175 ºC uunin keskitasolla n. 35-40 min (tarkasta puutikulla, kun pohjataikina ei tartu tikkuun pistettäessä se kakkuun, pohja on kypsä).
Anna jäähtyä 5-10 min. Kumoa vielä lämmin kakku tarjoilualustalle.
Joulun tunnelma alkaa pikkuhiljaa tavoittaa itse kunkin. Alkukesästä minun piti osallistua Kinuskikissan SAM inkivääri- ja chilihunaja leivontahaasteeseen. Kakut olivat suunnitelmina päässäni, mutta käsi riivattu loukkaantui ennen toteutusta. Vasenkätisenä on tuskallista tehdä mitään, joten kakkujen leipominen jäi väliin. Mutta nyt toteutin toisen visioimistani kakuista. Tämä kahvikakku sopii hyvin myös jouluun, pieni koristelu karpalosiirapista tehdyllä tomusokeri-siirappisekoituksella ja lumipuolukoilla tai -karpaloilla, niin joulu on lautasella. Tässä kakussa rasvavoitelun ja pohjalle valutetun hunajan ansiosta koristeluun käytetty pähkinärouhe pysyy hyvin siellä, mihin se on tarkoitettu. Kakusta tuli ihanan mehukas ja kostea kiitos puolukkasurvoksen. Nauttikaa.

Kategoriat

Makeat piirakatMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (4)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
11.11.2015 21:27

Kannattaa yrittää. Persimoni on todella houkuttelevaa.

maris
Kinuskileipomo maris
11.11.2015 20:09

Voi miten mehevältä kakku näyttää! Oikein kutsuu maistamaan… 🙂 Itse en ole koskaan persimonia maistanut, ainoastaan kaupassa nähnyt. Mutta tätä tekisi kyllä mieli kokeilla. Harmi juttu tuo kätesi loukkaantuminen. 🙁 Mutta mukavaa, että pystyit nyt ohjeen julkaisemaan!

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
11.11.2015 10:47

Persimoni onkin tällä hetkellä kaupassa suht’ edullista. Ja tällä tavalla laitettuna sen sisällä oleva kaunis tähtikuvio tulee hyvin esiin (ei ehkä edullisimmillaan ottamassani kuvassa, mutta kyllä itse kakussa). Yllättävää kyllä, kakusta ei tullut ylimakea vaan maku oli sopivan pehmeä.

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
11.11.2015 09:33

Näyttää herkulliselta! Kivaa löytää ohje persimonille, se on tosi hyvän makuinen hedelmä, mutta sellaisenaan niin makea, etten oikein pysty syömään sitä kokonaan, joten olenkin miettinyt, miten sitä voisi hyödyntää muuten.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa