Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo KrisseRa

Persikkajäätelö ilman jäätelökonetta

25.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Persikkajäätelöpienieitunn_600x600.jpg

250-350 g tuoreita tai säilykepersikoita

3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 dl tomusokeria
1 dl glukoosisiirappia

Kuori tuoreet persikat ja poista niistä kivet tai valuta säilykepersikat. Soseuta hedelmät sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi metalliastiassa (valmiit, kun vaahto pysyy astiassa sen ollessa ylösalaisin).
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja 2/3 persikkasoseesta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto sekoittaen massan tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita jälleen tasaiseksi.
Kaada jäätelömassa kannelliseen astiaan ja laita astia pakastimeen. Nosta astia 2-3 kertaa tunnin välein pakastimesta ja vatkaa jäätelömassa tasaiseksi. Näin jäätelöön ei muodostu suuria jääkiteitä, vaan siitä tulee kermamaisen tasaista. Viimeisen vatkauksen yhteydessä sekoita jäljelle jäänyt persikkasose sekaan lusikalla niin, että massaan jää selvästi erottuvia persikkasoseraitoja. Anna massan jäähtyä pakastimessa vähintään 5 tuntia. Jos pidät sitä siellä pidempään, nosta jäätelö sulamaan n. 15-20 min. ennen tarjoilua, jotta se pehmenee.

Ainesosat

Hedelmä

Kategoriat

KesäMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mustikkapannacotta_400x400.jpgKrisseRaMustikkapannacotta ja mustikkakastike
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Viinirypälekeikauskakku_400x400.jpgKrisseRaViinirypälekeikauskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Marjavaahto_400x400.jpgKrisseRaVatkattu mehuhyytelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Juuressämpylät_400x400.jpgKrisseRaJuuressämpylät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Kookosmelonipirtelö_400x400.jpgKrisseRaKookos-vesimelonipirtelö
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17669_Mantelikirsikkakakku_400x400.jpgKrisseRaManteli-kirsikkateeleipä/kakku

Kommentit (5)

KrisseRa
Kinuskileipomo KrisseRa
26.2.2016 13:33

Kiitos ihanista kommenteista. Epäröin itse tämän ohjeen laittamista tänne, koska kyseessä ei ole varsinainen leipomus. Kiva, että se sain näin kivan vastaanoton. Ja Aamuriemu, kun nyt kipaisee kauppaa ja vatkaa aineet, niin illan ratoksi saa jo nauttia valmista jäätelöä. Teko on suht nopeaa, vähintään 5 tunnin pakastus vie enimmän ajan. Ja kulhojen tiskaus.

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
26.2.2016 13:00

Joo tätä herkkua kävin jo aikaisemminkin täällä kurkistamassa. Voi miten herkulliselta näyttää! Heti alkoi tehdä mirli jäätelöä…

Kinuskiemo
26.2.2016 10:34

Herkkujen herkku, nam! Tervetuloa pääsiäinen, tarjolla jätskiä! 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
26.2.2016 09:21

Näyttää ihan kunnon jäätelöltä! Ihanan värinen ja varmasti raikas! 🙂 En ole paljon jäätelöä tehnyt muutakun koneella, mutta se jää aina ikävän löysäksi

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.2.2016 06:33

Tuulahdus tulevaa kesää ja pääsiäistä! 🙂 Se tuli mieleeni tästä ihanan keltaisesta jäätelöstä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa