25.2.2016
250-350 g tuoreita tai säilykepersikoita
Kuori tuoreet persikat ja poista niistä kivet tai valuta säilykepersikat. Soseuta hedelmät sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi metalliastiassa (valmiit, kun vaahto pysyy astiassa sen ollessa ylösalaisin).
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja 2/3 persikkasoseesta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto sekoittaen massan tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita jälleen tasaiseksi.
Kaada jäätelömassa kannelliseen astiaan ja laita astia pakastimeen. Nosta astia 2-3 kertaa tunnin välein pakastimesta ja vatkaa jäätelömassa tasaiseksi. Näin jäätelöön ei muodostu suuria jääkiteitä, vaan siitä tulee kermamaisen tasaista. Viimeisen vatkauksen yhteydessä sekoita jäljelle jäänyt persikkasose sekaan lusikalla niin, että massaan jää selvästi erottuvia persikkasoseraitoja. Anna massan jäähtyä pakastimessa vähintään 5 tuntia. Jos pidät sitä siellä pidempään, nosta jäätelö sulamaan n. 15-20 min. ennen tarjoilua, jotta se pehmenee.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos ihanista kommenteista. Epäröin itse tämän ohjeen laittamista tänne, koska kyseessä ei ole varsinainen leipomus. Kiva, että se sain näin kivan vastaanoton. Ja Aamuriemu, kun nyt kipaisee kauppaa ja vatkaa aineet, niin illan ratoksi saa jo nauttia valmista jäätelöä. Teko on suht nopeaa, vähintään 5 tunnin pakastus vie enimmän ajan. Ja kulhojen tiskaus.