2 dl kuohu- tai vispikermaa
3-4 persikanpuolikasta tai 1 prk lasten persikkasosetta
sokeroituja kirsikoita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Kinuskikastike:
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
nokare voita
Jos käytät persikanpuolikkaita, soseuta ne tasaiseksi tehosekoittimella.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan persikkasose, paloitellut kirsikat, sokerit ja kaneli. Sekoita varovasti aineet hyvin sekaisin.
Kastiketta varten laita fariinisokeri ja kerma kattilaan ja kiehauta. Sekoita aina välillä. Annan kastikkeen kiehua keskilämmöllä n. 5 min, kunnes se on hieman sakeutunut. Nosta kastike liedeltä. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja voi ja sekoita, kunnes kastike on tasaista.
Annostele jälkiruoka 1 isoon kulhoon tai tarjoiluastioihin.